ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βούρκωσε ο Ντε Μπιάζι στο "αντίο" του από την εθνική Αλβανίας

Albanias national team coach Giovanni de Biasi speaks at a news conference, in Tirana, Saturday, Oct. 1, 2016. De Biasi has included four newcomers in his squad for the World Cup qualifiers against Liechtenstein and Spain. (AP Photo/Hektor Pustina)
Albanias national team coach Giovanni de Biasi speaks at a news conference, in Tirana, Saturday, Oct. 1, 2016. De Biasi has included four newcomers in his squad for the World Cup qualifiers against Liechtenstein and Spain. (AP Photo/Hektor Pustina) AP

Ο Τζάνι ντε Μπιάζι αποχαιρέτησε μετά από έξι χρόνια βουρκωμένος την εθνική Αλβανίας σε κοινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας, Αρμάντο Ντούκα. (video)

Είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από τον πάγκο της εθνικής Αλβανίας για τον Οκτώβρη, αλλά αποφάσισε να την επιταχύνει κι ανακοίνωσε ότι από σήμερα δεν είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας.

Ο 60χρονος Ιταλός προπονητής, Τζάνι ντε Μπιάζι, παρέθεσε κοινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας, Αρμάντο Ντούκα κι διάβασε μια ανοικτή επιστολή προς το φίλαθλο αλβανικό κοινό. Μάλιστα, στο τέλος της ανάγνωσης δεν άντεξε και βούρκωσε.

"Στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, υπάρχει μια αρχή κι ένα τέλος. Ο κύκλος μου ως ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αλβανίας έκλεισε. Είναι μια σελίδα του προσωπικού μου βιβλίου που δεν θα ήθελα ποτέ να γράψω. Σκέφτηκα πολύ, αλλά θέλω να σας ενημερώσω ότι από σήμερα δεν θα είμαι προπονητής της εθνικής ομάδας. Σταματώ γιατί σκέφτομαι το καλό της ομάδας. Νομίζω ότι έχω μείνει από... καύσιμα. Ήταν μια σκληρή απόφαση. Ελπίζω να την καταλάβετε. Πετύχαμε σπουδαία πράγματα, τα οποία πολλοί θεωρούσαν αδύνατα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τζάνι ντε Μπιάζι ο οποίος οδήγησε την εθνική Αλβανίας στη σημαντικότερη ποδοσφαιρική επιτυχία της ιστορίας της με την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016.

"Δεν πίστευα ότι θα έφευγε. Η απόφασή του με εξέπληξε. Είναι ο καλύτερος προπονητής που είχε ποτέ η Αλβανία. Ήταν δική του η απόφαση. Δεν νομίζω ότι κλείνει ο κύκλος του ως προπονητής. Ο βοηθός του, Πάολο Τραμετζάνι, πιθανώς να είναι μίας από τις επιλογές μας για την αντικατάστασή του", υποστήριξε ο πρόεδρος της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αρμάντο Ντούκα.

Photo credits: AP Photo/Hektor Pustina

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ