ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΒΟΜΒΑ: Μουρίνιο και Ρονάλντο μπλεγμένοι σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος!

ΒΟΜΒΑ: Μουρίνιο και Ρονάλντο μπλεγμένοι σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος!
2010 GETTY IMAGES

Μεγάλη έρευνα 12 μεγάλων ευρωπαϊκών ΜΜΕ αποκαλύπτει πως οι Ζοζέ Μουρίνιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά κι άλλοι σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έχουν αποκρύψει τεράστια ποσά μέσω off shore εταιρειών!

Βόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Δώδεκα μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Football Leaks αποκάλυψαν μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στο οποίο εμπλέκονται μεταξύ άλλων ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Ρανταμέλ Φαλκάο καθώς κι ο Πορτογάλος ατζέντης, Ζόρζε Μέντες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού " Spiegel", το οποίο βρίσκεται μεταξύ των ΜΜΕ που συμμετείχαν στην μεγάλη έρευνα, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης απέκρυψε 150.000.000 ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους, όπως η Ελβετία, ο Παναμάς και οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι!

Απ' το 2009 έως το 2014, ο Ρονάλντο απέκρυψε σχεδόν 75.000.000 ευρώ μέσω της off shore εταιρείας "Tollin", η οποία είχε έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ενώ απ' το 2014 έως σήμερα ο Ρονάλντο γλίτωσε περίπου 31.000.000 ευρώ σε φόρους. Τα ποσά προέρχονται κυρίως από διαφημίσεις, καθώς κι απ' τα δικαιώματα της εικόνας του. Ο 30χρονος άσος πλήρωσε σε φόρους μόνο 5.600.000 ευρώ, ήτοι λιγότερο απ' το 4% του συνολικού ποσού.

ΒΟΜΒΑ: Μουρίνιο και Ρονάλντο μπλεγμένοι σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος!

Απ' την άλλη πλευρά, ο Ζοζέ Μουρίνιο κατέθεσε 12.000.000 ευρώ σε ελβετικό λογαριασμό, ο οποίος ανήκε σε εταιρεία που είχε έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο "Special One" αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Νόμο, αφού κατά το παρελθόν είχε πιαστεί στις "δαγκάνες" της ισπανικής εφορίας για απόκρυψη σημαντικών ποσών, με αποτέλεσμα να πληρώσει πρόστιμο ύψους 4.400.000 ευρώ.

Όσον αφορά στον Ρανταμέλ Φαλκάο, η έρευνα αποκαλύπτει πως, ενόσω ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης, έστειλε σε τραπεζικό λογαριασμό της Ελβετίας έμβασμα ύψους 1.300.000 ευρώ, το οποίο είχε ως αποδέκτες εταιρείες στην Ιρλανδία και τις Παρθένες Νήσους.

"Εγκέφαλος" του συγκεκριμένου συστήματος είναι ο Μέντες, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του "Spiegel" αυτή είναι μόνο η αρχή σε ό,τι αφορά στις αποκαλύψεις, καθώς μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα γίνουν γνωστά όλα τα ευρήματα από αυτή την τεράστια έρευνα.

ΒΟΜΒΑ: Μουρίνιο και Ρονάλντο μπλεγμένοι σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος!

Στη βάση δεδομένων υπάρχουν 1.9 terrabytes από αρχεία, τα οποία περιέχουν περισσότερα από 18.600.000 έγγραφα. Μέσα στα έγγραφα υπάρχουν επίσημα συμβόλαια ποδοσφαιριστών, κρυφές συμφωνίες, e-mails, πίνακες Εxcel, καθώς και αρχεία Word. Τους τελευταίους 7 μήνες, 60 δημοσιογράφοι ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και πλέον είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τη δουλειά τους!

Λίγη ώρα μετά τις σημαντικές αποκαλύψεις, ο Ζόρζε Μέντες πήρε θέση, τονίζοντας πως "τόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο όσο κι ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι πλήρως συμμορφωμένοι με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους απέναντι στις ισπανικές και τις βρετανικές αρχές. Ποτέ δεν έχουν εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες για φορολογικά αδικήματα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ