ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζιχαντιστές απειλούσαν με βουρδουλιές όποιον έβλεπε το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ

Τζιχαντιστές απειλούσαν με βουρδουλιές όποιον έβλεπε το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ

To Clasico δεν τους συγκινεί όλους. Διαβάστε για την τιμωρία με 80 βουρδουλιές (!) με την οποία απείλησαν οι τζιχαντιστές όποιον έπιαναν να βλέπει το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ.

Το ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη Κυριακή (2-1) κράτησε καθηλωμένους δισεκατομμύρια ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο υπήρχαν όμως και κάποιοι που στο άκουσμα της λέξης Clasico πάθαιναν... αλεργία.

Πρόκειται για το στρατιωτικό καθεστώς των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ (γνωστοί ως ISIS) οι οποίοι απείλησαν με τιμωρία 80 βουρδουλιών όποιον συλλάμβαναν να παρακολουθεί το ματς της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ, ματς που θεωρούσαν ως "προϊόν της παρηκμασμένης Δύσης".

Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί αφορούσαν τις περιοχές της Συρίας και του Βορείου Ιράκ που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, με μία πηγή μέσα από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστών να αποκαλύπτει με δηλώσεις του στη Sun.

"Η προειδοποίηση ανέφερε πως αν πιανόταν κάποιος να παρακολουθεί το παιχνίδι σε μπαρ είτε μέσω διαδικτύου, θα τιμωρούνταν με 80 μαστιγώματα.

Το ισλαμικό κράτος απαγορεύει την παρακολούθηση και την συμμετοχή σε οποιοδήποτε άθλημα, ειδικότερα το ποδόσφαιρο, καθώς θεωρείται πως είναι προϊόν της παρηκμασμένης Δύσης".

Σύμφωνα μάλιστα με ένα αντι-τζιχαντιστικό γκρουπ οι ISIS είχαν εκτελέσει 13 νεαρά αγόρια τον περασμένο Ιανουάριο καθώς είχαν παρακολουθήσει χωρίς να επιτρέπεται το ματς του Κυπέλλου Ασίας μεταξύ του Ιράκ και της Ιορδανίας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ