ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζέραρντ: "Είχα εμμονή να είμαι ο καλύτερος"

FILE - In this Feb. 9, 2016, file photo, Los Angeles Galaxy midfielder Steven Gerrard, of England, gestures to fans after a soccer match against Club Tijuana, in Carson, Calif. Gerrard is leaving the LA Galaxy after two seasons, and the former England midfielder is still considering what to do next. (AP Photo/Mark J. Terrill, File)
FILE - In this Feb. 9, 2016, file photo, Los Angeles Galaxy midfielder Steven Gerrard, of England, gestures to fans after a soccer match against Club Tijuana, in Carson, Calif. Gerrard is leaving the LA Galaxy after two seasons, and the former England midfielder is still considering what to do next. (AP Photo/Mark J. Terrill, File) AP

Ο Στίβεν Τζέραρντ εξήγησε πως έγινε ο παίκτης που ήταν και με ποιο τρόπο οι νεαροί ποδοσφαιριστές μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί, λέγοντας ότι δεν αρκεί μόνο το ταλέντο. Ο ίδιος ανέφερε πως είχε εμμονή να είναι ο καλύτερος κάθε μέρα στην προπόνηση (VIDEO).

Τα μυστικά της δικής του επιτυχίας αποκάλυψε ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος έδωσε τις συμβουλές του στους νέους ποδοσφαιριστές σχετικά με το πώς θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν και να κάνουν μια λαμπρή καριέρα, τονίζοντας πως το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί, ούτε εξασφαλίζει κάτι.

Ο θρύλος της Λίβερπουλ, εξήγησε με ποιο τρόπο έγινε ο παίκτης που ήταν, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως είχε εμμονή να είναι ο καλύτερος κάθε μέρα στην προπόνηση. Κάπως έτσι, κατάφερε να ξεπεράσει τις 700 συμμετοχές με την φανέλα των "ρεντς" και να είναι μια από τις εμβληματικότερες μορφές της ιστορίας της.

"Είχα εμμονή. Είχα εμμονή να είμαι ο καλύτερος παίκτης κάθε μέρα στην προπόνηση. Αν δεν τα κατάφερνα, πήγαινα σπίτι και το σκεφτόμουν και προσπαθούσα να τα καταφέρω την επόμενη μέρα", ανέφερε αρχικά ο νυν προπονητής των Ακαδημιών της Λίβερπουλ και συνέχισε:

"Το ταλέντο με μπερδεύει. Μου αρέσει το ταλέντο, μου αρέσει να το βλέπω, αλλά οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν το άλλο κομμάτι του παιχνιδιού. Το να μάχεσαι, να νικάς, να κάνεις τάκλιν, να πηγαίνεις εκεί που πονάς, να αφήνεις τα πνευμόνια σου να καίνε, να προσπαθείς σκληρά.

Στην τελική, όταν τα μικρά παιδιά θέλουν να τα παρατήσουν, αυτό δε μπορεί να γίνει σε υψηλό επίπεδο, στην Premier League ή στο Champions League. Όσο σημαντικό είναι το ταλέντο, άλλο τόσο σημαντικήείναι και η άλλη πλευρά του παιχνιδιού".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ