ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρομερές αποκαλύψεις για Μουρίνιο: Θέλει να σπάσει τα μούτρα του Βενγκέρ!

Τρομερές αποκαλύψεις για Μουρίνιο: Θέλει να σπάσει τα μούτρα του Βενγκέρ!
© CATHERINE IVILL/AMA

Το βιβλίο του Ρομπ Μπίσλι έρχεται με αποκαλύψεις για τον Ζοζέ Μουρίνιο! Από την κόντρα του Πορτογάλου με τον Βενγκέρ έως το σκορ... στο Τζένιφερ Άνιστον - Αντζελίνα Τζολί.

Γεμάτο αποκαλύψεις είναι το βιβλίο του Ρόμπερτ Μπίσλι για τον Ζοζέ Μουρίνιο, μιας και ο Άγγλος δημοσιογράφος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον Πορτογάλο τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι δύο τους έχουν ανταλλάξει πολλά mails και μηνύματα και μέρος αυτών περιλαμβάνεται στο βιβλίο του "Jose Mourinho Up Close and Personal", το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 29 Σεπτέμβρη.

Σπαρταριστές λεπτομέρειες από τις σκέψεις και τα συναισθήματα του Πορτογάλου προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από το μίσος του για τον Αρσέν Βενγκέρ, του οποίου θα "ήθελε να σπάσει τα μούτρα", τον "αιώνιο πόθο" που ακούει στο όνομα του Γουέιν Ρούνεϊ, την πρόβλεψη (εν έτει 2012) ότι στο μέλλον ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς θα έπαιζε στην Αγγλία στην ομάδα του, την απορία του γιατί δεν του απονέμεται ποτέ το βραβείο του "Προπονητή του μήνα" και την άποψή του ότι η Τζένιφερ Άνιστον είναι καλύτερη από την Αντζελίνα Τζολί.

Τρομερές αποκαλύψεις για Μουρίνιο: Θέλει να σπάσει τα μούτρα του Βενγκέρ!

"Θέλω να σπάσω τα μούτρα του Βενγκέρ"

Η κόντρα Μουρίνιο και Βενγκέρ μοναδική στην Premier League. Στις συνομιλίες του με τον Ρόμπερτ Μπίσλι, ο Πορτογάλος εκμυστηρεύτηκε ότι θεωρεί τον Αλσατό "ειδικό στην αποτυχία" και πως θα ήθελε να τον βρει έξω από κάποιο γήπεδο για να του σπάσει τα μούτρα.

"Ξέρεις ότι ο Βενγκέρ είναι ειδικός στην αποτυχία. Οκτώ χρόνια χωρίς κάτι σπουδαίο, αυτό είναι αποτυχία. Εάν κάνω το ίδιο στην Τσέλσι, θα φύγω από το Λονδίνο και δεν θα επιστρέψω.

Όταν ο κύριος Βενγκέρ ασκεί κριτική στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το deal με τον Μάτα (σ.σ ο προπονητής της Άρσεναλ είχα πει πως δεν καταλάβαινε την κίνηση της Τσέλσι να δώσει σε άμεση αντίπαλό της ένα βασικό στέλεχος), θα τον βρω καμία μέρα έξω από κάποιο γήπεδο και θα του σπάσω τα μούτρα".

Τρομερές αποκαλύψεις για Μουρίνιο: Θέλει να σπάσει τα μούτρα του Βενγκέρ!
© GETTY IMAGES

Για τον καυγά με τον Βενγκέρ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" στις 5 Οκτώβρη του 2014, ο Πορτογάλος αποκάλυψε στον Μπίσλι τη συνομιλία του με τον Αλσατό συνάδελφό του: "Ζητούσε κόκκινη κάρτα και πίεζε το διαιτητή στην τεχνική μου περιοχή. Του είπα να πάει πίσω στην περιοχή του. Με έσπρωξε. Του είπα: Εδώ το κάνεις αυτό, ξέρεις ότι δεν μπορώ να αντιδράσω, αλλά μια μέρα θα σε πετύχω στο δρόμο"

Ξέρω ότι ο Βενγκέρ είναι σε κακή κατάσταση για την καθαρή εικόνα του, αλλά εάν το έκανα εγώ τα media και η αγγλική ομοσπονδία θα με είχαν σκοτώσει".

Η Τσέλσι νικά τη σεζόν 2014/15 με 5-0 τη Σουόνσι, αλλά το μυαλό του Μουρίνιο είναι στον... Αλσατό: "Καλή νίκη για εμάς, τώρα ας δούμε τη σκ@το... Άρσεναλ", με τους "gunners" να επρόκειτο να παίξουν με τη Μάντσεστερ Σίτι κι εν τέλει να νικούν με 2-0. Αλλά, ο Πορτογάλος δε σταμάτησε εκεί και υποστήριξε ότι παίκτης της Άρσεναλ του έστειλε μήνυμα και του μετέφερε ότι οι ποδοσφαιριστές οργανώθηκαν μόνοι τους.

"Ο Βενγκέρ υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο (σ.σ αστειευόμενος). Ένας παίκτης της Άρσεναλ μου έστειλε μήνυμα και μου είπε ότι οι παίκτες οργανώθηκαν μόνοι τους. Ο Βενγκέρ δεν έκανε τίποτα. 100%".

Τρομερές αποκαλύψεις για Μουρίνιο: Θέλει να σπάσει τα μούτρα του Βενγκέρ!
© GETTY IMAGES

O υπόθεση της μετακίνησης του Τσέχου γκολκίπερ, Πετρ Τσεχ, από την Τσέλσι στην Άρσεναλ αποτέλεσε, επίσης, πεδίο διαμάχης. Ο Πορτογάλος ήθελε να κρατήσει στην ομάδα τον Τσεχ, επιθυμία η οποία αντέβαινε στην πρόθεση του ιδιοκτήτη των "μπλε", Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

"Ο Βενγκέρ θέλει τον Τσεχ και σκέφτεται τα χρήματα, είναι λάθος!!! Αυτό που θέλω είναι να τον γαμ#$%.... θέλεις τον Τσεχ; Οκ, θέλω τον Γουόλκοτ ή τον Τσέιμπερλεν. Θέλεις έναν τοπ γκολκίπερ; Οκ, εγώ θέλω έναν νέο παίκτη, εσύ σκ@Τ@ αλλά εγώ μπορώ να τον κάνω τοπ"

"Εάν ο Ρούνεϊ θέλει να φύγει, τηλεφώνησέ μου. Μου αρέσει το Fat Boy"

Το καλοκαίρι του 2013 ξεκινά η δεύτερη θητεία του Ζοζέ Μουρίνιο στην Τσέλσι και ο παίκτης του τώρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τότε στόχος του. Εξάλλου, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε μόλις αποχωρήσει και είχε μεταβιβάσει τα "κλειδιά" στον Ντέιβιντ Μόγιες.

Ο Μουρίνιο υπήρξε ανέκαθεν θαυμαστής του Ρούνεϊ. Ήδη, ως τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πορτογάλος προσπάθησε να τον κάνει "μερένγκε". "Εάν ο Ρούνεϊ θέλει να φύγει, κάλεσέ με", είχε στείλει στον Μπίσλι το 2010.

"Μου αρέσει, είναι σε φανταστική ηλικία. Έχει ωριμότητα και μεγάλη εμπειρία. Εάν ο Γουέιν είναι δεύτερη επιλογή για τη Γιουνάιτεντ, η εθνική Αγγλίας θα επηρεαστεί", είπε τον Ιούνιο εκείνου του έτους για να επανέλθει μερικές ημέρες μετά: "Δεν μπορώ να μιλήσω για παίκτες άλλων ομάδων αλλά με ξέρεις, πάντα έλεγα ότι νομίζω και μου αρέσει πολύ αυτός ο παίκτης".

Τρομερές αποκαλύψεις για Μουρίνιο: Θέλει να σπάσει τα μούτρα του Βενγκέρ!
© THE FA VIA GETTY IMAGES

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των "μπλε" στις ΗΠΑ, ο Ρόμπερτ Μπίσλι συναντάται με τον Ζοζέ Μουρίνιο στην Ουάσινγκτον, στο ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυσε η αποστολή της Τσέλσι. Ο Πορτογάλος εγείρει ξανά το θέμα του Ρούνεϊ στον Άγγλο δημοσιογράφο: "Τι πιστεύεις εάν προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτό το Fat Boy (σ.σ χοντρό παιδί);"

Ο Μπίσλι κάλεσε τότε τον ατζέντη του Ρούνεϊ, Πολ Στέτφορντ, με τον οποίον είχε εξαιρετική σχέση. Του έδωσε την εντύπωση ότι ο Άγγλος επιθετικός της Γιουνάιτεντ θα ήθελε να φύγει. Μόνο έτσι, δεν ήταν. Δίστασε να διατυπώσει στην ομάδα του το αίτημα για μεταγραφή.

Ο Πορτογάλος έπαιξε το τελευταίο του "χαρτί" στην αρχή της σεζόν, μετά τη "λευκή" ισοπαλία ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Τσέλσι στο "Ολντ Τράφορντ". "Θα πρέπει να πει. Θέλω να φύγω ή θέλω να μείνω". Ο Ρούνεϊ ποτέ δεν είπε ότι θέλει να φύγει και οι ελάχιστες πιθανότητες που είχαν μείνει εξανεμίστηκαν.

"Ο Ιμπραχίμοβιτς πρέπει να παίξει στην Αγγλία, στην ομάδα μου!"

Το καλοκαίρι του 2009 η Ίντερ πώλησε τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην Μπαρτσελόνα, ενώ ο Σαμουέλ Ετο' ό ακολούθησε το αντίστροφο δρομολόγιο.

"Εκπληκτικό deal, ε;", είχε πει ο Πορτογάλος στον Ρόμπερτ Μπίσλι, προσθέτοντας για τον Σουηδό: "Ένας παίκτης, ο οποίος μου έδωσε τόσα πολλά όσα ο Ίμπρα θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Έκανε πολλά για την Ίντερ. Ο Ίμπρα είναι ένας παίκτης, τον οποίον δεν θα ξεχάσω ποτέ".

Τρομερές αποκαλύψεις για Μουρίνιο: Θέλει να σπάσει τα μούτρα του Βενγκέρ!
© IAN HODGSON

Το Φλεβάρη του 2012, ο Μπίσλι ταξίδεψε στο Μιλάνο για να κάνει συνέντευξη με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (σ.σ τότε έπαιζε στη Μίλαν). Ενημερώνει γι' αυτό τον Μουρίνιο και ο Πορτογάλος στέλνει μήνυμα μέσω του Άγγλου δημοσιογράφου στον Σουηδό: "Πες του ότι θα είμαι ο νικητής προπονητής σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία και θα είναι ο παίκτης που θα κάνει το ίδιο. Πρέπει να παίξει στην Αγγλία, στην ομάδα μου!"

Και να που έγινε. Έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς παίζει στην Αγγλία και μάλιστα στην ομάδα του Μουρίνιο, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Ποιος αποφασίζει για το βραβείο του "Προπονητή του μήνα"

Το Δεκέμβρη του 2014 ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει "εκστρατεία" εναντίον του κι αυτό γιατί δεν του απονέμεται του βραβείο του "Προπονητή του μήνα".

"Κάνε μου μια χάρη, προσπάθησε να βρεις ποιος αποφασίζει για τον σκ@... Προπονητή του μήνα. Δεν με ενδιαφέρει αυτό αλλά μέχρι το τέλος του Νοέμβρη, ήμουν από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα στην κορυφή του πρωταθλήματος με μηδέν ήττες. Αλλά δεν κέρδισα (σ.σ το βραβείο) τον Αύγουστο, το Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη ή το Νοέμβρη!!! Ο τελευταίος ήταν ο Πάρντιου, έχασε το Νοέμβρη από τη Σάντερλαντ και κέρδισα όλους, συμπεριλαμβανομένης της Λίβερπουλ. Δεν είναι φυσιολογικό. Θέλω να μάθω ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Τέσσερα χρόνια στην Premier League, δύο τίτλοι και δεν κέρδισα τον "Προπονητή του μήνα" δύο φορές, ε, ε, ε;

Τρομερές αποκαλύψεις για Μουρίνιο: Θέλει να σπάσει τα μούτρα του Βενγκέρ!
© PA

Προπονητής του μήνα ο Νάιτζελ Πίρσον! Σε ένα μήνα που η Λέστερ έχασε από την Τσέλσι και η Τσέλσι νίκησε τέσσερα ματς κι έφερε ισοπαλία με την Άρσεναλ. Τι συμβαίνει; Ο προπονητής μηδέν του μήνα όταν ήταν στην κορυφή του πρωταθλήματος από την πρώτη ημέρα, πολλούς μήνες χωρίς ήττα. Τώρα κερδίζω τη Λέστερ και ο Πίρσον κερδίζει το βραβείο. Απίστευτο"

Ο Μπίσλι συμβούλευσε τον Μουρίνιο να αρνηθεί να παραλάβει το βραβείο εάν ποτέ του απονεμηθεί. Ο Πορτογάλος απάντησε: "Δεν θα το κερδίσω σίγουρα. Είναι προσβολή, αλλά όλα έχουν ένα όριο και θα πρέπει να ντρέπονται". Κι όμως εκείνο το μήνα, Μάιο, ο Μουρίνιο ανακηρύχθηκε προπονητής του μήνα.

Η βοήθεια της Καρνέιρο στον λιπόθυμο Μουρίνιο

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας της Τσέλσι στις ΗΠΑ το 2013, ο Μπίσλι βλέπει τον Ζοζέ Μουρίνιο να είναι στο έδαφος. Η γιατρός της Τσέλσι, Έβα Καρνέιρο, του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. Τότε ήταν συνεργάτες, μετά στα "μαχαίρια", ακολούθησαν μέχρι και τη δικαστική οδό για να λύσουν τις διαφορές τους.

Τρομερές αποκαλύψεις για Μουρίνιο: Θέλει να σπάσει τα μούτρα του Βενγκέρ!
© GETTY IMAGES

"Ζαλίστηκα κι έπεσα στο πάτωμα όπως πήγαινα στο δωμάτιό μου, αλλά όλα είναι εντάξει. Έπαιρνα μερικά χάπια. Στο τουρ άρχισα να χάνω τη φωνή μου γιατί φώναζα τόσο πολύ στην προπόνηση. Είδα το γιατρό και μου έδωσε μερικά φάρμακα για το λαιμό. Αυτά είχαν αλληλεπίδραση και μου προκάλεσαν ζαλάδα. Τώρα είμαι καλά"

Τζένιφερ Άνιστον - Αντζελίνα Τζολί 1-0

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συναντήσεις τον Ζοζέ Μουρίνιο και να μην είναι λαλίστατος. Συνέβη κι αυτό όμως, το αντίθετο. Στις ΗΠΑ, η Τσέλσι κατέλυσε στο Beverly Hills Hotel και η ομάδα περίμενε στο λόμπι του ξενοδοχείου για να έρθει το λεωφορείο.

Ξαφνικά όλη η... Τσέλσι έμεινε ακούνητη κι αμίλητη. Την εμφάνισή της στο λόμπι έκανε η ηθοποιός, Τζένιφερ Άνιστον. Κανείς, συμπεριλαμβανομένου και του Μουρίνιο, δεν μιλούσε παρά μόνο κοιτούσε. Για την ακρίβεια, θαύμαζε.

Τρομερές αποκαλύψεις για Μουρίνιο: Θέλει να σπάσει τα μούτρα του Βενγκέρ!
© BFA/REX/SHUTTERSTOCK

Μόλις έφυγε από το "μπλε" ραντάρ, ο Μουρίνιο ομολόγησε: "Γαμ%το, Μπραντ Πιτ, τι μαλ@..ας. Τζένιφερ Άνιστον 1, Αντζελίνα Τζολί 0. Μάλλον πιο επίκαιρο από ποτέ, μιας και Μπραντ Πιτ και Αντζελινα Τζολί δεν είναι πλέον μαζί.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ