ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τραγωδία με οκτώ νεκρούς στο Μαλάουι

Τραγωδία με οκτώ νεκρούς στο Μαλάουι

Οκτώ νεκροί, εκ των οποίων επτά παιδιά, ήταν ο τραγικός απολογισμός του πανικού που επικράτησε στο Μαλάουι για την καθυστέρηση στο άνοιγμα των θυρών πριν από φιλική αναμέτρηση, η οποία τελικά διεξήχθη κανονικά!

Το "Bingu National Stadium" στο Λιλόνγκουε του Μαλαούι, χωρητικότητας 40.000 θεατών, ετοιμαζόταν να υποδεχθεί την Πέμπτη (6/7) τη φιλική αναμέτρηση, Nyasa Big Bullets - Silver Strikers, αλλά η καθυστέρηση στο άνοιγμα των θυρών του γηπέδου οδήγησε σε ανεξέλεγκτο πανικό και τραγωδία.

Συγκεκριμένα, οι θύρες ανοιξαν με τρεις ώρες καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Τότε, πολλοί επιχείρησαν να μπουν χωρίς έλεγχο στο γήπεδο με τη βία, ακολούθησε πανικός και επιχείρηση καταστολής με δακρυγόνα εκ μέρους της αστυνομίας με αποτέλεσμα οκτώ άτομα - εκ των οποίων επτά παιδιά - να βρουν τραγικό θάνατο.

Πέραν των νεκρών, 62 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης. Η φιλική αναμέτρηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τον εορτασμό της 53ης επετείου από την ανεξαρτησία του Μαλάουι, διεξήχθη κανονικά παρά το "λουτρό αίματος"! Η Nyasa Big Bullets νίκησε με 2-1, αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία μπροστά στις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ