ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το βραβείο της "Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς" ζητά η Σέφιλντ

Το βραβείο της "Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς" ζητά η Σέφιλντ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 159 χρόνων, η Σέφιλντ επιθυμεί να επιστρέψει στο Olive Grove, ενώ έστειλε αίτημα στην UNESCO, έτσι ώστε να πάρει το βραβείο της "Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

H Σέφιλντ είναι το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό σωματείο, μιας και ιδρύθηκε το 1857. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες (24/10) συμπλήρωσε 159 χρόνια απ' την ίδρυση της και ζήτησε απ' την UNESCO να ανακηρυχθεί το κλαμπ ως "Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

Η πρώτη έδρα της Σέφιλντ ήταν το Olive Grove, ενώ με το πέρασμα των χρόνων χρησιμοποίησε κι άλλα γήπεδα για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Ένα εξ αυτών ήταν το Bramall Lane, το οποίο είναι η σημερινή έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Σήμερα αγωνίζεται στο Bright Finance Stadium, στο Dronfield, αλλά έχει ως στόχο να ανακατασκευάσει το Olive Grove και να επιστρέψει στην ιστορική της έδρα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 159 χρόνων ιστορίας, η διοίκηση ζήτησε απ' την UNESCO να πάρει τον τίτλο της "Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς", με τον πρόεδρο του συλλόγου να κάνει δηλώσεις επί του θέματος: " Αν η ομάδα μας πάρει το βραβείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς δεν θα είναι σημαντικό μόνο για το κλαμπ και τους φιλάθλους μας, αλλά γενικότερα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έχουμε ως στόχο να ανακατασκευάσουμε το Olive Grove. Το γήπεδο απ' το οποίο ιδρύθηκε το ποδόσφαιρο και η πρώτη ομάδα της ιστορία το μακρινό 1857".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ