ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το τρομερό ρεκόρ του Βάργκας

Το τρομερό ρεκόρ του Βάργκας

Ο Έντου Βάργκας δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει την καριέρα που θα ήθελε στην Ευρώπη όμως με τη μεταγραφή του στη Χόφενχαϊμ μπορεί να καμαρώνει για ένα ξεχωριστό ρεκόρ.

Τις τρεις τελευταίες σεζόν έπαιξε σε ισάριθμες διαφορετικές ομάδες με τη μορφή δανεισμού από τη Νάπολι όμως αυτό το καλοκαίρι το σενάριο γράφτηκε διαφορετικά για τον Εντουάρντο Βάργκας. Ο ιταλικός σύλλογος παραχώρησε τα δικαιώματά του στη Χόφενχαϊμ και έτσι ο 25χρονος Χιλιανός επιθετικός θα είναι κάτοικος Bundesliga τουλάχιστον μέχρι το 2019.

"Ανυπομονώ να ξεκινήσω. Όχι μόνο για τους οπαδούς, τα στάδια και την ατμόσφαιρα στη Γερμανία αλλά κυρίως για την πιθανότητα να μπορέσω να δείξω το επιθετικό μου παιχνίδι σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο", δήλωσε κατά την παρουσίασή του ο πρόσφατα νικητής του Copa America με την εθνική Χιλής.

Το τρομερό ρεκόρ του Βάργκας

Μετακομίζοντας μάλιστα στη Γερμανία ο Βάργκας κουβαλάει πλέον ένα ιδιαίτερο ρεκόρ. Μπορεί να μην έχει καταφέρει να δείξει την αξία του σε ευρωπαϊκό έδαφος (σε αντίθεση με τα κατορθώματά του εντός συνόρων με την Ουνιβερσιδάδ αλλά και με την εθνική Χιλής) όμως έγινε ο πρώτος Λατινοαμερικανός ποδοσφαιριστής με παρουσία στα τέσσερα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η αρχή έγινε με τη φανέλα της Νάπολι στη Serie A, ακολούθησε το πέρασμά του από τη La Liga με τη Βαλένθια, πέρυσι αγωνίστηκε στην Premier League με την ΚΠΡ ενώ από εδώ και πέρα θα αγωνίζεται στη Bundesliga με τη Χόφενχαϊμ.

Σημειώνεται πως είναι εννέα οι ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο που μπορούν να επιδείξουν το ίδιο ρεκόρ: οι Φλόριν Ραντουτσόγιου, Γκεόργκε Ποπέσκου, Αμπέλ Ξαβιέρ, Γιον Νταλ Τόμασον, Πιερ Γουόμε, Μανίς, Κρίστιαν Πόουλσεν, Ομπαφέμι Μάρτινς και Πέπε Ρέινα.

Νάπολι, Βαλένθια, ΚΠΡ και τώρα Χόφενχαϊμ...

Το τρομερό ρεκόρ του Βάργκας
Το τρομερό ρεκόρ του Βάργκας
Το τρομερό ρεκόρ του Βάργκας
2014 GETTY IMAGES
Το τρομερό ρεκόρ του Βάργκας
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ