ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μοναδικό σχόλιο για το "γκολ του αιώνα" του Μαραντόνα

Το μοναδικό σχόλιο για το "γκολ του αιώνα" του Μαραντόνα

Ο ιστορικός γυμναστής του Ντιέγκο Μαραντόνα, Φερνάντο Σινιορίνι, περιέγραψε με τον πλέο ανάγλυφο τρόπο το "γκολ του αιώνα" που σημειώθηκε στο Αργεντινή-Αγγλία, με αφορμή τη συμπλήρωση 29 ετών από το αριστούργημα του "Πίμπε Ντ'Όρο.

Πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν ακριβώς 29 χρόνια από την απίστευτη κούρσα του Ντιέγκο Μαραντόνα στον ιστορικό προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986 μεταξύ Αργεντινής και Αγγλίας από την οποία προήλθε κατά πολλούς το ωραιότερο γκολ που έχει σημειωθεί ποτέ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε το κειμενο του Γιάννη Φιλέρη για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική απάτη, πριν το ομορφότερο γκολ του που είδαμε ποτέ σε Μουντιάλ.

Για το μαγικό αυτό γκολ του Αργεντινού θρύλου της μπάλας έχουν χυθεί αμέτρητοι τόνοι μελάνι όλα αυτά τα χρόνια και έχουν γραφτεί άπειρα κείμενα, ωστόσο ο Φερνάντο Σινιορίνι κατάφερε μέσα σε λίγες μόνο λέξεις να περιγράψει με μαεστρικό τρόπο αυτό που πέτυχε ο Μαραντόνα.

Όπου Φερνάντο Σινιορίνι φέρτε στο μυαλό σας τον ιστορικό γυμναστή του Ντιεγκίτο από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής (ήταν και στο επιτελείο του όταν ανέλαβε προπονητής στην "αλμπισελέστε" πριν μερικά χρόνια), ο οποίος με αφορμή την 29η επέτειο από εκείνο το γκολ έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

"22 Ιουνίου 1986... 10.6 δευτερόλεπτα, 52 μέτρα, 44 βήματα, 12 αγγίγματα και θα γίνεις θρύλος. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στους οποίους δεν φτάνει όλη τους η ζωή για να δικαιολογήσουν ένα λεπτό της, υπάρχουν και αυτοί (πολύ λίγοι) στους οποίους αρκούν 10.6 δευτερόλεπτα για να δικαιολογήσουν όλη τη ζωή τους...

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι ένας από αυτούς", έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο Facebook.

22 de Junio de 1986...10.6 segundos, 52 metros, 44 pasos, 12 toques y serás leyenda. Hay millones de personas a las que...

Posted by Fernando Signorini on Monday, June 22, 2015
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ