ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μήνυμα του Πραντέλι για τον αδικοχαμένο Αϊλάν

Italy's coach Cesare Prandelli watches their international friendly soccer match against Luxembourg at Renato Curi stadium in Perugia June 4, 2014. REUTERS/Giampiero Sposito (ITALY - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)
Italy's coach Cesare Prandelli watches their international friendly soccer match against Luxembourg at Renato Curi stadium in Perugia June 4, 2014. REUTERS/Giampiero Sposito (ITALY - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP) REUTERS

Η φωτογραφία του τρίχρονου πνιγμένου παιδιού που ξεβράστηκε σε παραλία του Μπόντρουμ σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη, με τον Τσέζαρε Πραντέλι να τη χαρακτηρίζει γροθιά στο στομάχι και να ζητάει από την ανθρωπότητα να αναλάβει άμεσα δράση.

Το νήμα της ζωής του Αϊλάν Κούρντι κόπηκε βίαια σε ηλικία μόλις τριών ετών στην προσπάθειά του μικρού και της οικογένειάς του να το σκάσουν από την Συρία η οποία καταστρέφεται από τον πόλεμο, και η φωτογραψία με το άψυχο κορμί του που κείτεται με το πρόσωπο στην άμμο κάνει εδώ και ένα 24ωρο το γύρο του κόσμου.

Η εικόνα αυτή ήταν προκάλεσε θλίψη και οδύνη σε κάθε άνθρωπο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και ένας από αυτούς που θέλησε να πάρει θέση ήταν ο Τσέζαρε Πραντέλι, με τον πρώην τεχνικό της Γαλατάσαραϊ αλλά και της εθνικής Ιταλίας να ξεσπάει για το φρικαλέο πρόσωπο της ανθρωπότητας.

"Την είδα τη φωτογραφία και μπορώ να πω ότι ως σε σοκάρει ως μπαμπάς, σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα πιο άσχημα, είναι σαν μία γροθιά στο στομάχι. Δεν ξέρω αν ήταν σωστό που μας έκαναν να τη δούμε ή όχι.

Εάν ο σκοπός ήταν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν ένα ερέθισμα για να κάνουμε επιτέλους κάτι, είναι σωστό αυτό που έγινε. Η αίσθησή μου όταν κοίταζα τη φωτογραφία ήταν της δυσφορίας.

Ρώτησα τον εαυτό μου "Πού πηγαίνουμε; Που είναι η ανθρωπότητα". Αυτή η φωτογραφία θα πρέπει να αφυπνίσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα αντανακλαστικά, μπορεί να αναγκάσει την κοινωνία να δείξει άλλη αντίδραση απέναντι σε αυτό το δράμα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πραντέλι.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ