ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μήνυμα του Πάπα για τη Σαπεκοένσε

Το μήνυμα του Πάπα για τη Σαπεκοένσε

Ο Πάπας Φραγκίσκος αφιέρωσε ορισμένα λόγια από το κήρυγμά του στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Κολομβία που στοίχισε τη ζωή σε 71 άτομα, εκ των οποίων 22 παίκτες της Σαπεκοένσε.

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, αναφέρθηκε στο εβδομαδιαίο δημόσιο κήρυγμά του από το Βατικανό την Τετάρτη στο αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία που στοίχισε τη ζωή σε 71 άτομα.

Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαινε η αποστολή της βραζιλιάνικης ομάδας Σαπεκοένσε, που ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στον προορισμό της.

"Θέλω να κάνω ειδική μνεία σήμερα για τον πόνο του κόσμου της Βραζιλίας, για την τραγωδία της ποδοσφαιρικής ομάδας, και να προσευχηθώ για τους νεκρούς παίκτες και τις οικογένειές τους. Στην Ιταλία γνωρίζουμε τι σημαίνει, επειδή θυμόμαστε την πτώση στη Σουπέργκα το 1949", τόνισε, αναφερόμενος στην τραγωδία της μεγάλης ομάδας της Τορίνο.

Κατά τους χαιρετισμούς με τους πιστούς, μάλιστα, ο Πάπας δέχθηκε δώρο μία μπλούζα της Σαπεκοένσε.

Νωρίτερα, ο Πάπας είχε στείλει το συλλυπητήριο μήνυμά του στον επίσκοπο Φιντέλ Μαρίν, της κολομβιανής εκκλησίας του Σονσόν Ριονέγκρο, όπου κατέπεσε το αεροπλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συμβολική κίνηση του Παναθηναϊκού για τα θύματα της Σαπεκοένσε
Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Σαπεκοένσε
Οι ομάδες της Αργεντινής τιμούν τους νεκρούς της Σαπεκοένσε
Έτσι θρήνησαν οι οπαδοί της Σαπεκοένσε για την ομάδα τους!
Το ΝΒΑ τιμά τη Σαπεκοένσε
Οι πρώτες μαρτυρίες των διασωθέντων απ' την αεροπορική τραγωδία
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ