ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ξεχωριστό ρεκόρ της Ιταλίας

Το ξεχωριστό ρεκόρ της Ιταλίας

Η Εθνική Ιταλίας δεν εντυπωσιάζει στα προκριματικά του Euro 2016 παρόλα αυτά συνεχίζει να "τρέχει" ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί που ξεκίνησε μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Δεν έπιασε κάποια σπουδαία απόδοση ούτε κόντρα στη Βουλγαρία το βράδυ της Κυριακής, παρόλα αυτά η Ιταλία πήρε τη νίκη στο Παλέρμο με 1-0 χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντανιέλε Ντε Ρόσι και παραμένει στην κορυφή του 8ου ομίλου, γεγονός που την έχει καταστήσει μεγάλο φαβορί για να πάρει απευθείας το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2016.

Αυτό ήταν το 11ο συνολικά παιχνίδι για τη "σκουάντρα ατζούρα" του Αντόνιο Κόντε, η οποία μετράει με τον πρώην Γιουβεντίνο τεχνικό μόλις μία ήττα στη φιλική αναμέτρηση με την Πορτογαλία, όμως το εντυπωσιακό για την εθνική Ιταλίας είναι πως αγνοεί την λέξη "ήττα" σε προκριματικά μεγάλης διοργάνωσης εδώ και εννέα ολόκληρα χρόνια.

Το ξεχωριστό ρεκόρ της Ιταλίας

Συγκεκριμένα σε δύο προκριματικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε τρεις Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η τετράκις πρωταθλήτρια κόσμου φεύγει πάντα από το γήπεδο με βαθμό ή βαθμούς. Ούτε ο Λίπι, ούτε ο Πραντέλι, ούτε ο Ντοναντόνι, ούτε τώρα ο Αντόνιο Κόντε έχουν γνωρίσει κάποια ήττα στα προκριματικά, με το σερί αυτό να έχει ως αφετηρία τις 9 Σεπτεμβρίου του 2006.

Το ξεχωριστό ρεκόρ της Ιταλίας

Τότε η εθνική Ιταλίας, δύο μόλις μήνες από την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Βερολίνο, γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Γαλλια στα προκριματικά του Euro 2008, με τους "τρικολόρ" να παίρνουν μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα που γνώρισαν στα πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ