ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κόρνερ του Φορτούνη άλλαξε τον κανονισμό

Το κόρνερ του Φορτούνη άλλαξε τον κανονισμό
INTIME SPORTS

Το αυτογκόλ του Οσπίνα από το κόρνερ του Φορτούνη έκανε τον Πιερλουίτζι Κολίνα να αλλάξει τον κανονισμό για τους επόπτες γραμμής

Όταν η μπάλα πέρασε την γραμμή μετά την εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Φορτούνη και την γκάφα του Νταβίντ Οσπίνα, ο επόπτης γραμμής με κινήσεις έδειξε στον πρώτο διαιτητή πως υπάρχει γκολ (στο Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3).

Αυτό, δηλαδή η κίνηση του επόπτη γραμμής, δεν επιτρέπεται. Η', μάλλον, δεν επιτρεπόταν, καθώς ο κανονισμός άλλαξε! Εκτιμήθηκε πως αν ο επόπτης γραμμής είχε απλά μιλήσει στο μικρόφωνο και ο διαιτητής δεν τον άκουγε, δεν θα είχε καταλάβει άμεσα την υπόδειξή του, όπως και γενικότερα όλοι στο γήπεδο και πιθανώς να μην είχε κατακυρωθεί το γκολ του Ολυμπιακού!

Να ξεκαθαρίσουμε πως επόπτης γραμμής είναι αυτός που στέκεται στην γραμμή τέρματος στο ύψος της μικρής περιοχής, όχι ο επόπτης που λέγαμε παλιά και πλέον αποκαλείται βοηθός διαιτητή. Οι επόπτες γραμμής αποκαλούνται και 4ος, 5ος διαιτητής (καθώς είναι δύο φυσικά).

Το κόρνερ του Φορτούνη άλλαξε τον κανονισμό
© AFP/GETTY IMAGES

"Σύμφωνα με τους κανονισμούς έκανε κάτι που δεν έπρεπε, αλλά βγήκε σε καλό. Δεν τιμωρήθηκε, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα και πρέπει να μαθαίνουμε από αυτές τις καταστάσεις. Έδειξε το κέντρο γηπέδου και ήταν ξεκάθαρο πως έβγαλε απόφαση, υποδεικνύοντάς την στον διαιτητή", τόνισε ο Πιερλουίτζι Κολίνα.

"Αν απλά φώναζε στο μικρόφωνο κανείς δεν θα καταλάβαινε πως έβγαλε απόφαση. Ο κανονισμός έλεγε πως δεν μπορεί να κάνει κινήσεις και νοήματα, αλλά καταφέραμε να το αλλάξουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι που η επιτροπή της FIFA κατάλαβε και από τα ματς των προκριματικών αυτής της εβδομάδας ο 4ος διαιτητής μπορεί να κάνει κινήσεις όταν υπάρχουν δύσκολες φάσεις".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ