ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το FBI ερευνά τα Μουντιάλ 2018 & 2022

Το FBI ερευνά τα Μουντιάλ 2018 & 2022

Δικηγόρος του Αμερικανικής Κυβέρνησης γνωστοποίησε πως η έρευνα του FBI περιλαμβάνει και τα Μουντιάλ 2018 και 2022. Υποψίες πως "δωροδόκησαν" Ρωσία και Κατάρ

Ήταν δεδομένο πως από τη στιγμή που το FBI έχει αναλάβει την υπόθεση της FIFA δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο, έτσι όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, τα Μουντιάλ 2018 και 2022 δεν είναι σίγουρο πως θα διεξαχθούν τελικά σε Ρωσία και Κατάρ, αντίστοιχα.

Δικηγόρος του Αμερικανικής Κυβέρνησης γνωστοποίησε πως η έρευνα του FBI περιλαμβάνει και τα Μουντιάλ 2018 και 2022, ερεύνα δηλαδή για το κατά πόσο δεν υπάρχει κάποια σκιά στο πως κέρδισαν τις διοργανώσεις η Ρωσία και το Κατάρ.

Αμέσως μετά την παραίτηση του Μπλάτερ πολλοί ήταν αυτοί που τόνισαν πως Ρωσία και Κατάρ θα έπρεπε να φοβούνται, ένας από αυτούς και ο πρόεδρος της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να αναλάβει μία από τις δύο διοργανώσεις.

Ο εκπρόσωπός του Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως η Μόσχα ξαφνιάστηκε από την παραίτηση του Μπλάτερ, αλλά ανέφερε συνεχίζονται κανονικά προετοιμασίες.

Γενικά από την πλευρά της Ρωσίας και του Κατάρ τονίζεται πως δεν υπάρχει κάποια ανησυχία, αλλά βέβαια και να υπήρχε δεν θα το έλεγαν.

Όσον αφορά στα 10.000.000 ευρώ που είχε δώσει η Νότιος Αφρική (2010), η ομοσπονδία της τόνισε πως δεν ήταν δωροδοκία και ο Γενικός Γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, δήλωσε την Τετάρτη πως δεν είναι ένοχος.

Μία μέρα μετά την παραίτησή του ο Ζεπ Μπλάτερ... γνώρισε την αποθέωση στην Ζυρίχη, όπου 400 μέλη της FΙFA τον χειροκροτούσαν επί 10 λεπτά!

Συγκινημένος ο 79άχρονος ζήτησε από την "φανταστική ομάδα" του να "παραμείνει δυνατή".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ