ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το γκολ του Κέιχιλ με τη Ολλανδία

Το γκολ του Κέιχιλ με τη Ολλανδία

Σαν σήμερα(18/6), η Ολλανδία νίκησε 3-2 την Αυστραλία στο Μουντιάλ 2014. Ο Τιμ Κέιχιλ σημείωσε ένα από τα ωραιότερα γκολ της διοργάνωσης. Δείτε το βίντεο.

Κανείς δεν περίμενε ότι ο αγώνας Αυστραλία - Ολλανδία 2-3 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, θα εξελίσσονταν σε ένα από τα ωραιότερα ματς του τουρνουά. Στον πρώτο της αγώνα στον όμιλο, η Ολλανδία είχε διαλύσει 5-1 την Ισπανία!

Οι "οράνιε" πήραν ρεβάνς από την Ισπανία με τον πιο εμφατικό τρόπο για τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ 2010 και έκαναν τον ποδοσφαιρικό κόσμο να παραμιλάει με το όμορφο και μοντέρνο ποδόσφαιρο που έπαιξαν.

Πρωταγωνιστές ήταν οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Άριεν Ρόμπεν, που πέτυχαν δύο γκολ έκαστος απέναντι στους κατόχους του τροπαίου. Το γκολ της ισοφάρισης από τον Φαν Πέρσι, πέρασε στο πάνθεον ως ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ.

Αντίθετα, η Αυστραλία, παρότι δεν ήταν χειρότερη από την Χιλή, ηττήθηκε 3-1 στον πρώτο της αγώνα και όλοι πίστευαν ότι η αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, θα ήταν άνιση. Το ματς διεξήχθη στο Πόρτο Αλέγκρε και η εξέλιξη του ήταν δραματική.

Η Ολλανδία προηγήθηκε με τον Ρόμπεν στο 20'. Η αντίδραση από τους Αυστραλούς ήταν άμεση. Με τη σέντρα ο Ράιαν ΜακΓκάουαν, λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου και προς την περιοχή των Ολλανδών έκανε μακρινή μπαλιά που έφθασε στον Τιμ Κέιχιλ, ο οποίος έπιασε μονοκόμματο σουτ με το αριστερό πόδι στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του Σίλεσεν.

Ο Κέιχιλ πανηγύρισε έξαλα το τέρμα και όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τον Αυστραλό. Η ακρίβεια, η δύναμη και η τεχνική συνδυασμένα τέλεια στο γκολ του Κέιχιλ. Κάποιοι το χαρακτήρισαν πιο ωραίο από το γκολ του Φαν Μπάστεν στον τελικό του EURO 1988 Ολλανδία - ΕΣΣΔ 2-0.

" Ήταν μία ακόμα σημαντική στιγμή στην καριέρα μου. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι υπερήφανος", δήλωσε ο σκόρερ. Οι Αυστραλοί μάλιστα, προηγήθηκαν με 2-1 χάρις σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζέντινακ στο 54', αλλά οι Ολλανδοί με δύο γκολ του Φαν Πέρσι και του Ντεπάι γύρισαν το ματς.

Στο τέλος του αγώνα το κοινό χειροκροτούσε νικητές και ηττημένους. Ο ποδοσφαιρικός κόσμος, με αναρτήσεις του στα social media χαρακτήρισε το γκολ εξαιρετικό. Και ήταν. Δείτε το βίντεο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ