ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δια βίου αποκλεισμός σε δύο διεθνείς Μαλτέζους για στημένα σε Euro κ-21

Δια βίου αποκλεισμός σε δύο διεθνείς Μαλτέζους για στημένα σε Euro κ-21

Η UEFA τιμώρησε έξι ποδοσφαιριστές για υπόθεση χειραγωγησης αγώνων της εθνικής Μάλτας κ-21, δύο εκ των οποίων με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Οι Εμανουέλ Μπρίφα και Κάιλ Τσέζαρε τιμωρήθηκαν δια βίου από το Σώμα Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθάρχησης της UEFA, μετά από την αποκάλυψη ότι χειραγώγησαν δύο αγώνες της εθνικής Μάλτας κ-21, στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017.

Οι δύο ποδοσφαιριστές "έστησαν" τα παιχνίδια απέναντι σε Μαυροβούνιο και Τσεχία που διεξήχθησαν τον Μάρτιο του 2016 και μετά από εξέταση της υπόθεσης και των επτά κατηγορουμένων στα μέσα Δεκεμβρίου του 2017, η αρμόδια επιτροπή της UEFA κατέληξε σε έξι καταδικαστικές αποφάσεις.

Εκτός του Μπρίφα, ο οποίος αγωνιζόταν στη Φλοριάνα, και τον Τσέζαρε, ο οποιός ανήκε στην Μόστα, οι οποίοι "ενήργησαν με τρόπο που πιθανόν άσκησε παράνομη και καταχρηστική επιρροή στην έκβαση ή/και στο αποτέλεσμα αγώνα ή διοργάνωσης, με σκοπό την αποκόμιση οφέλους για τους ίδιους ή για τρίτη πλευρά", καταδικάστηκαν ακόμα τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Ο Σαμίρ Αράμπ της Μπάλτζαν τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμού, ο Ράιαν Καμεντζούλι της Μπιρκιρκάρα με 1,5 έτος και οι συμπαίκτες του, Λιούελιν Κρεμόνα και Λιουκ Μοντεμπέλο με ένα έτος, επειδή "δεν ενημέρωσαν αμέσως και εθελοντικά την UEFA για το εάν προσεγγίστηκαν σχετικά με δραστηριότητες που αποσκοπούσαν στην επιρροή με παράνομο ή καταχρηστικό τρόπο στην έκβαση ή/και στο αποτέλεσμα αγώνα ή διοργάνωσης". Στους τέσσερις παίκτες επιβλήθηκε και ποινή κοινωνικής εργασίας σε ποδοσφαιρικό επίπεδο".

Ο Μάθιου Κρεμόνα ήταν ο έβδομος κατηγορούμενος από εκείνη την εθνική Μάλτας, ωστόσο δεν βρέθηκαν στοιχεία εναντίον του και αθωώθηκαν.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ