ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι φάση με τους Ντεμπελέ;

Τι φάση με τους Ντεμπελέ;

Τρία από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη ονομάζονται Ντεμπελέ, το οποίο φαντάζει πια το πιο... ποδοσφαιρικό επίθετο. Ο μαύρος Μέσι, ο καλύτερος στράικερ του πλανήτη και το νέο αστέρι της Ντόρτμουντ

Ποιο είναι το πιο... ποδοσφαιρικό επίθετο στον πλανήτη; Για το 2016 είναι το Ντεμπελέ, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αρκετοί οι Τραορέ, αρκετοί και οι Ντιαλό και φυσικά οι Καμαρά και οι Σισοκό, αλλά οι Ντεμπελέ τώρα τελευταία... ξέρουν περισσότερη μπάλα!

Βέβαια, περισσότεροι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι οι Ροντρίγκες και Γκονσάλες, κυρίως αν συνυπολογίσεις και τους Ροντρίγκεθ και Γκονθάλεθ.

Αυτό με τους Ντεμπελέ όμως το τελευταίο διάστημα δεν έχει προηγούμενο. Καραμοκό Ντεμπελέ, Μουσά Ντεμπελέ και Ουσμάν Ντεμπελέ έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστοί μέσα στο 2016 και θεωρούνται από τα σπουδαιότερα ταλέντα στον πλανήτη. Μέχρι πρότινος, ο πιο γνωστός Ντεμπελέ ήταν ο διεθνής Βέλγος της Τότεναμ, ο Μουσά.

Καραμοκό Ντεμπελέ

Είναι ο τελευταίος της λίστας, η αφορμή για την δημιουργία αυτού του θέματος. Πρόκειται για 13άχρονο ποδοσφαιριστή της Σέλτικ, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκανε ντεμπούτο με την ομάδα U20 και έγινε είδηση παντού.

Κλασικά έγραψαν πολλοί για να πάρουν κλικ πως πρόκειται για τον νέο Λιονέλ Μέσι, από τα 10 του είναι στις ακαδημίες της Σέλτικ, ενώ έχει καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Τι φάση με τους Ντεμπελέ;

Μουσά Ντεμπελέ

Μένουμε στην Σέλτικ. Το καλοκαίρι απέκτησε από την Φούλαμ τον Μουσά Ντεμπελέ χωρίς να δώσει ευρώ, καθώς ο 20άχρονος δεν είχε ανανεώσει με τους Λονδρέζους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν στην Championship.

Το 2012, όταν ήταν 16 ετών δηλαδή, η Φούλαμ τον είχε πάρει από την Παρί Σεν-Ζερμέν με 360.000 ευρώ, ενώ είναι Γάλλος με καταγωγή από το Μάλι.

Όταν υπέγραψε στην Σέλτικ δήλωσε πως στόχος του είναι να γίνει ο καλύτερος επιθετικός στον πλανήτη. Πήρε το "10", για χάρη του ο Λι Γκρίφιθς πήγε στον πάγκο (πρώτος σκόρερ πέρσι στη Σκωτία) και έχει ξεκινήσει πολύ καλά την καριέρα του στους "καθολικούς".

Έχασε πέναλτι στο ντεμπούτο του στο Champions League, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά την δεύτερη αγωνιστική πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Το πρώτο τυχερό, αλλά το δεύτερο... γκολάρα.

Τι φάση με τους Ντεμπελέ;
© GETTY IMAGES

Ουσμάν Ντεμπελέ

Πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους εξτρέμ στον πλανήτη, με την Ντόρτμουντ να δίνει στην Ρεν 15.000.000 ευρώ, ενώ όπως και ο Μουσά Ντεμπελέ, είναι Γάλλος με καταγωγή από το Μάλι.

Η μεταγραφή έκλεισε πριν γίνει 19 ετών. Σε ηλικία 18 ετών και 9 μηνών έγινε ο νεότερος παίκτης της Ligue 1 που κάνει χατ-τρικ, έπειτα από τον Ζερεμί Μενέζ με την φανέλα της Σοσό κόντρα στην Μπορντό στις 22 Ιανουαρίου 2005 (17 ετών και 8 μηνών).

Και τα 3 γκολ του κόντρα στη Ναντ τα πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ στο 1ο λεπτό και συγκεκριμένα στα 57'', πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο τέρμα της Ρεν μετά αυτό του Ασαμόα Τζαν στα 20'' με την Γκρενόμπλ τον Σεπτέμβρη του 2009.

Μέχρι το Νοέμβρη του 2015 ήταν στην 2η ομάδα της Ρεν. Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το έκανε μπαίνοντας ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά στο ματς με την Ανζέρ στις 6/11.

Μία μέρα μετά έπαιξε βασικός με την 2η ομάδα, αλλά ήταν η τελευταία φορά. Στις 22/11 ξεκίνησε βασικός με την πρώτη ομάδα στην αναμέτρηση με την Μπορντό (2-2) και άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό.

Σκόραρε εν συνεχεία με Γκινγκάμπ, Λοριάν, Τρουά, Λιλ και Τουλούζ, την οποία ισοφάρισε στο 90' και στο 92' έκανε την ασίστ για να ολοκληρώσει την ανατροπή ο Γκροσίτσκι (1-2)!

Μέχρι τότε είχε λοιπόν πάρει μέρος στα 5 από τα τελευταία 6 γκολ της Ρεν (5 γκολ και μία ασίστ), ενώ τελείωσε το γαλλικό πρωτάθλημα με 12 σε 26 ματς!

Τον ήθελαν πολλοί σπουδαίοι σύλλογοι, όπως και η Μπάγερν που προσπάθησε να τον αποκτήσει, αλλά μιλούσε με λάθος μάνατζερ!

Τι φάση με τους Ντεμπελέ;

Μουσά Ντεμπελέ

Λίγους μήνες πριν, ο πιο γνωστός Ντεμπελέ, ήταν αυτός που παίζει στην Τότεναμ και την εθνική Βελγίου, ο Μουσά Ντεμπελέ. Ίδιο ονοματεπώνυμο με τον επιθετικό της Σέλτικ, ενώ έχει και αυτός καταγωγή από το Μάλι. Κοινό τους στοιχείο επίσης είναι η Φούλαμ, από την οποία τον απέκτησε η Τότεναμ το 2012 με περίπου 20.000.000 ευρώ.

Έχει κάνει τέσσερις... γεμάτες χρονιές στους "spurs" και βρίσκεται στην 5η, αλλά έχει χάσει την θέση του βασικού, ενώ κλήθηκε στην εθνική Βελγίου, όμως τέθηκε νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού. Πρόκειται για 29άχρονο κεντρικό μέσο με 65 συμμετοχές με την εθνική.

Τι φάση με τους Ντεμπελέ;

Οι υπόλοιποι... Ντεμπελέ-δες

Γκαρά Ντεμπελέ: 30άχρονος στράικερ από το Μάλι, ο οποίος είχε παίξει στον Πιερικό από το 2008 μέχρι το 2010. Εν συνεχεία πήγε στην Λοκομοτίβ Πλόντβιβ και άμεσα στην Λέβσκι Σόφιας, με την οποία πέτυχε 36 γκολ σε 39 ματς! Τα 8 από τα γκολ του ήταν στο Europa League και με 2.500.000 ευρώ πήγε στην Φράιμπουργκ. Αφού πέρασε από Κίνα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πλέον παίζει στην 4η κατηγορία της Ελβετίας. Ήταν διεθνής με το Μάλι και θα μπορούσε να έχει κάνει σπουδαιότερη καριέρα αν δεν τον είχαν συλλάβει 5-6 φορές να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και μεθυσμένος!

Β ΕΘΝΙΚΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Β ΕΘΝΙΚΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Τι φάση με τους Ντεμπελέ;
DIESES BILD WURDE AUF BADISCHE-ZEITUNG.DE VEROFFENTLICHT.

Μπασιρού Ντεμπελέ: 26άχρονος μέσος από το Μάλι, παίζει πλέον σε ομάδα της πατρίδας του, έχει περάσει από τις ακαδημίες της Παρί Σεν-Ζερμέν, την Σλάβια Πράγας, αλλά και την ΕΝ Παραλιμνίου.

Μπιρά Ντεμπελέ: 28άχρονος Γάλλος στόπερ που παίζει στην Αγγλία με την Μπάρνετ (League Two), ενώ επαγγελματικά ξεκίνησε από την Ρεν

Μπουμπακάρ Ντεμπελέ: 34άχρονος Γάλλος μέσος με καταγωγή από το Μάλι. Ξεκίνησε από την Χάβρη και αγωνίζεται στην Ρομοραντέν

Μακάν Ντεμπελέ: 29άχρονος επιθετικός από το Μάλι που άφησε την χώρα του μόνο για ομάδες της Ασίας

Μανά Ντεμπελέ: 27άχρονος επιθετικός της Χάβρης, φυσικά από το Μάλι. Έχει περάσει από Σατορού, Νιόρ, Κλερμόν, Γκινγκάμπ και Νανσί. Διεθνής με το Μάλι και τον βλέπετε παρακάτω στην φωτό μαζί με τον Μουμπάρακ Γουακάσο του Παναθηναϊκού

Τι φάση με τους Ντεμπελέ;

Σουλεϊμάν Ντεμπελέ: 32άχρονος αριστερός μπακ που άφησε το Μάλι μόνο για να αγωνιστεί στο Μαρόκο, ενώ έχει πάρει μέρος στο Copa Africa 2008

Σιραμανά Ντεμπελέ: Βοηθός προπονητή στην Μπράγκα ο 39άχρονος άλλοτε αμυντικός χαφ με γεμάτες χρονιές σε Κάννες, Νιμ, Σετούμπαλ και Σταντάρ Λιέγης (από το Μάλι και αυτός)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ