ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Την Παρασκευή νίκησε την Ελλάδα, τη Δευτέρα πίσω στο ξυλουργείο

Την Παρασκευή νίκησε την Ελλάδα, τη Δευτέρα πίσω στο ξυλουργείο

Δείτε την εκπληκτική συνέντευξη του αρχηγού των Φερόε, Φρόντι Μπενιάμινσεν, από το ξυλουργείο στο οποίο δουλεύει για να ζήσει: "Δεν είμαι σταρ. Σήμερα είναι απλά μια Δευτέρα στη δουλειά".

Ο Φρόντι Μπενιάμινσεν, αρχηγός των Νήσων Φερόε, έχει επιστρέψει στη δουλειά του ως ξυλουργός, την ώρα που οι Έλληνες αστέρες επέστρεψαν στις προπονήσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες τους. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στη ζωή ενός ερασιτέχνη και ενός επαγγελματία αλλά μερικές φορές στο γήπεδο δεν την παρατηρείς αυτή τη διαφορά".

Αυτά είναι τα λόγια τα οποία αναφέρει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Φερόε στο facebook, ανεβάζοντας μεταφρασμένο στα αγγλικά, το βίντεο με τη συνέντευξη του Μπενιάμινσεν στη δουλειά του μετά την επική νίκη της απέναντι στην Ελλάδα.

Το βίντεο ξεκινά με τον αρχηγό των Φερόε να τραγουδά τον ύμνο της χώρας του την Παρασκευή στο Καραϊσκάκης και στη συνέχεια να δουλεύει με το κράνος του τη Δευτέρα στο ξυλουργείο. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

"-Νικήσατε την Ελλάδα την Παρασκευή. Είσαι ένας σταρ σήμερα;"

"-Όχι δε νομίζω. Είναι μια ημέρα όπως οι άλλες. Μια Δευτέρα στη δουλειά. Αυτό είναι."

"-Πώς νιώθεις να δουλεύεις μετά τη νίκη στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη στην ιστορία των Φερόε;"

"-Είναι πολύ ωραία, όλοι σου δίνουν συγχαρητήρια."

Ενώ οι Έλληνες παίκτες προπονούνται σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, η πραγματικότητα των παικτών των Φερόε είναι διαφορετική, υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος. "Από τη στιγμή που είμαστε ερασιτέχνες, κάνουμε προπόνηση μετά τη δουλειά", αναφέρει ο 36χρονος Μπενιάμινσεν που είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

"-Πώς μπορείς να συνδυάζεις τη δουλειά ενός πολίτη με το να είσαι αρχηγός των Φερόε και να συγκεντρώνεσαι και στην οικογένειά σου;"

"-Γίνεται γιατί η οικογένειά μου με στηρίζει. Χωρίς την υποστήριξή της, θα ήταν αδύνατο. Στο σπίτι ρίχνεις τους ρυθμούς σου. Γιατί αν θες να παίζεις μπάλα, πρέπει να προπονείσαι πολύ. Και πρέπει και να κάνεις και τέλεια τη δουλειά σου."

Το επόμενο ερώτημα έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό του μέλλον: "Το πρωτάθλημα μόλις τελείωσε, οπότε θα έχω περισσότερο χρόνο για την οικογένειά μου. Θα δούμε τη νέα σεζόν τι θα συμβεί".

Τέλος, υπάρχει αναφορά στα λόγια του προέδρου της ομοσπονδίας ο οποίος θεωρεί ότι η ομάδα μπορεί να παίξει στα τελικά του Euro 2020. O Μπενιάμινσεν σχολιάζει: "Πρέπει να έχεις ένα σκοπό αν θες να βελτιώνεσαι. Τώρα για το 2020 δεν ξέρω, αλλά πρέπει να έχεις ένα σκοπό και να δουλεύεις γι' αυτόν".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ