ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τεν Κάτε στο Sport24.gr: "Θα πετύχει ο Αναστασίου"

Τεν Κάτε στο Sport24.gr: "Θα πετύχει ο Αναστασίου"

O Xενκ Τεν Κάτε στο περιθώριο του αποχαιρετιστήριου φιλικού για τον Ντέκο μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr για την θητεία του στον Παναθηναϊκό, εξήρε την δουλειά του Γιάννη Αναστασίου, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Είμαι συνηθισμένος να δουλεύω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ανταγωνισμού και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θεωρώ αυτό το νέο βήμα στην καριέρα μου ως σπουδαία πρόκληση.

Η οργάνωση, η ιστορία και η φιλοδοξία του Παναθηναϊκού, αλλά και η γενικότερη στάση των ανθρώπων του απέναντι στο ποδόσφαιρο είναι ανάλογες των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ευρώπη και γι' αυτό πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας" , είχε δηλώσει ο Χενκ Τεν Κάτε τον Ιούνιο του 2008 όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού".

Ο Ολλανδός τεχνικός έλυσε τη συνεργασία του με τους "πράσινους" τον Δεκέμβριο του 2009. Στο ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν του, το "τριφύλλι" ΄ήταν αήττητο στα 11 πρώτα ματς (9-2-0).

Στο τέλος εκείνης της αγωνιστικής περιόδου οι "πράσινοι" στέφθηκαν πρωταθλητές με τον Τεν Κάτε να έχει παραλάβει την σκυτάλη.

Τεν Κάτε στο Sport24.gr: "Θα πετύχει ο Αναστασίου"
INTIME SPORTS

To Sport24.gr εντόπισε τον Χενκ Τεν Κάτε στο περιθώριο του φιλικού της Πόρτο 2004 με την Μπαρτσελόνα 2006, όπου ο Ολλανδός καθοδήγησε τους "μπλαουγκράνα" θέτοντας υπό τις οδηγίες του, τους Μέσι, Ετό, Φαν Μπόμελ.

Ο Χενκ Τεν Κάτε δεν ξεχνάει το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όπως τονίζει δεν θα επέστρεφε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Πέρασα από τον Παναθηναϊκό, αγαπώ το σύλλογο και τους φιλάθλους τους. Ποτέ κανείς δε ξέρει, αλλά δε νομίζω να γυρνούσα ποτέ στον Παναθηναϊκό ή στην Ελλάδα. Όλα έχουν μία αρχή και ένα τέλος".

Ο νυν προπονητής του "τριφυλλιού", Γιάννης Αναστασίου αποτέλεσε τον άμεσο συνεργάτη του Χενκ Τεν Κάτε κατά την διάρκεια της παρουσίας του Ολλανδού στον Παναθηναϊκό.

Τεν Κάτε στο Sport24.gr: "Θα πετύχει ο Αναστασίου"
Αναστασίου Τεν Κάτε

Οι εντυπώσεις του 59χρονου προπονητή για τον Έλληνα ομόλογο του οι καλύτερες.

"Ο Γιάννης είναι φίλος, πολύ καλό παιδί και πολύ καλός προπονητής. Πιστεύω θα πετύχει, είναι ένας τεχνικός με ξεκάθαρη επιθετική φιλοσοφία, που μπορεί να εμφυσήσει νέες τακτικές, νέες ιδέες τόσο στην ομάδα, όσο και στο ποδόσφαιρο της χώρας".

Ο Τεν Κάτε μέσω του Sport24.gr έστειλε τις ευχές του στον Παναθηναϊκό αλλά και τον Αναστασίου.

"Ήταν μεγάλη μου χαρά, που συνεργάστηκα με τον Παναθηναϊκό και θέλω να εκφράσω τις ευχές μου για καλή τύχη στο σύλλογο και ειδικά στον Γιάννη".

Τεν Κάτε στο Sport24.gr: "Θα πετύχει ο Αναστασίου"

Έχοντας περάσει και από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ως ασίσταντ του Ράικαρντ ο Χενκ Τεν Κάτε κατέθεσε την δική του άποψη για την μεταγραφή του Σουάρες αλλά και την συνύπαρξη του με τους Μέσι και Νεϊμάρ.

"Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες χωρούν, χωρίς αμφιβολία και οι τρεις μαζί, και μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Βέβαια το πιο σημαντικό, είναι να βρουν τα πατήματά του και τον τρόπο συνεννόησης, αγωνιστικά πάντα. Είναι ίσως η καλύτερη επιθετική τριάδα της Ευρώπης".

Ο Ολλανδός προπονητής έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από την Μπαρτσελόνα του 2006.

"Η Μπαρτσελόνα του 2006, ήταν μία ομάδα μαγική και αισθάνομαι ευγνώμων που είχα την τύχη να την προπονήσω. Δεν ήταν μόνο το μείγμα και η ταυτόχρονη συνύπαρξη, όλων αυτών των ποδοσφαιριστών που από ο,τι αποδείχθηκε ήταν υψηλότατου επιπέδου, παγκόσμιας κλάσης.

Ήταν το πνεύμα νικητή που είχε εκείνη η ομάδα και το οποίο, το ένιωθες από τις προπονήσεις, μέχρι και όλα τα κρίσιμα παιχνίδια".

Τεν Κάτε στο Sport24.gr: "Θα πετύχει ο Αναστασίου"

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε την τελευταία δεκαετία τρεις φορές το Τσάμπιονς Λιγκ (2006, 2009, 2011). Σύμφωνα με τον Τεν Κάτε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των ομάδων της.

"Δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε εκείνη την Μπαρτσελόνα με την τωρινή. Είναι διαφορετικές εποχές, διαφορετικά ρόστερ και διαφορετικοί προπονητές.

Η Μπαρτσελόνα είναι ένας μεγάλος σύλλογος και πάντα έχει συνέχεια στις επιτυχίες, γεγονός που σημαίνει ότι έχει συνέχεια σε αυτό που λέμε ομάδα".

Ο Χενκ Τεν Κάτε στην camera του Sport24.gr


TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ