ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τέλος στη "Χρυσή Μπάλα"

Τέλος στη "Χρυσή Μπάλα"

FIFA και "France Football" αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη συμφωνία τους, με συνέπεια να κλείσει ο κύκλος του "FIFA Ballon d'Or".

Το "FIFA Ballon d'Or", το βραβείο της "Χρυσής Μπάλας" που συνδιοργάνωνε η FIFA με το γαλλικό περιοδικό "France Football" ολοκληρώνει τον κύκλο του τον ερχόμενο Ιανουάριο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Η ευθύνη του βραβείου επιστρέφει στο έντυπο που το "γέννησε" το 1956 και το απένεμε μέχρι το 2010, όταν υπεγράφη η συμφωνία με τη FIFA για συνδιοργάνωση.

Ο τότε πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, είχε προσφέρει 15.000.000 ευρώ στον στον εκδοτικό οίκο "Amaury", που κατέχει τους τίτλους της "Equipe" και του "France Football", ώστε να πάρει τα δικαιώματα της ετήσιας τελετής για το πιο σπουδαίο ατομικό βραβείο του κόσμου.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών, όμως, χάλασαν με την ανάληψη της προεδρίας της FIFA από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, με συνέπεια να μην ανανεωθεί η συμφωνία.

Ως εκ τούτου, η "Χρυσή Μπάλα" επιστρέφει στα χέρια των Γάλλων, με συνέπεια να αλλάζει η μορφή της. Από το 2010 μέχρι το 2015, το βραβείο απονεμόταν στον ποδοσφαιριστή που κέρδιζε τους περισσότερους πόντους από την ψηφοφορία των αρχηγών των εθνικών ομάδων χωρών μελών της FIFA, από τους προπονητές αυτών των ομάδων και από επιλεγμένους δημοσιογράφους από διάφορες προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Πλέον, στην ψηφοφορία της "Χρυσής Μπάλας" θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο δημοσιογράφοι.

Αντιθέτως, οι αρχηγοί και οι ομοσπονδιακοί προπονητές θα συμμετέχουν στο βραβείο "FIFΑ World Player" που είχε θεσπίσει η παγκόσμια ομοσπονδία από το 1991 μέχρι το 2009 και την υιοθέτηση της "Χρυσής Μπάλας".

Στο γκαλά που θα γίνει τον Ιανουάριο για την τελευταία "FIFA Ballon d'Or", απόλυτο φαβορί είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης με Ρεάλ Μαδρίτης και εθνική Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο. Εάν κερδίσει το τρόπαιο, θα είναι η τρίτη φορά από το 2010, με τον Λιονέλ Μέσι να έχει κατακτήσει τις υπόλοιπες τέσσερις εκδόσεις.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ