ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τέλος εποχής για τον 41χρονο Σοβκόβσκι

Τέλος εποχής για τον 41χρονο Σοβκόβσκι
Σοβκόβσκι-Ντινάμο Κιέβου

Ο Αλεκσάντρ Σοβκόβσκι εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή του ουκρανικού πρωταθλήματος και έναν μήνα πριν κλείσει τα 42 χρόνια, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το ποδόσφαιρο.

Μετά από 645 συμμετοχές με την Ντινάμο Κιέβου, ο Αλεκσάντρ Σοβκόβσκι αποφάσισε ότι στα 41 του ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθεί από τη δράση.

Ο Ουκρανός τερματοφύλακας αποχωρεί με 14 πρωταθλήματα και 10 κύπελλα Ουκρανίας στο παλμαρέ του, καθώς και εκατό συμμετοχές στο Champions League, επίτευγμα που μόνο άλλοι τρεις τερματοφύλακες έχουν καταφέρει, οι Ίκερ Κασίγιας, Όλιβερ Καν και Έντβιν φαν ντερ Σαρ.

"Όλα έχουν μια αρχή κι ένα τέλος. Η καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ολοκληρώθηκε. Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν χαρούμενος που υπερασπιζόμουν τα χρώματα της Ντινάμο. Είχα πολλές νίκες και πολλές ήττες, μεγάλους θριάμβους και πικρές ήττες. Είμαι χαρούμενος με την καριέρα μου, αλλά ήρθε η ώρα να πω 'αντίο' και 'ευχαριστώ' στον σύλλογο και στους φιλάθλους για όλα", δήλωσε ο 41χρονος Ουκρανός.

Ο Σοβκόβσκι άρχισε την επαγγελματική καριέρα του το 1993 με την Ντινάμο και πλην ενός δανεισμού στην ΤΣΣΚΑ Κιέβου το 1993 και κάποιες εμφανίσεις με τη δεύτερη ομάδα, πέρασε όλα τα χρόνια του ως τερματοφύλακας στον κορυφαίο ουκρανικό σύλλογο. Μάλιστα, αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Ντινάμο που μαζί με τους Αντρέι Σεβτσένκο και Σεργκέι Ρέμπροβ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League το 1998-1999.

Με την εθνική Ουκρανίας, η πορεία του Σοβκόβσκι άρχισε το 1994 και μετά από 92 εμφανίσεις σε 18 χρο΄νια, έγινε ο τέταρτος σε συμμετοχές, πίσω μόνο από τους Ανατόλι Τιμόστσουκ (144), Αντρέι Σεβτσένκο (111) και Όλεγκ Γκούσεβ (98).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ