ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελείωσε ποδοσφαιρικά τον Γουόρνερ η FIFA

Τελείωσε ποδοσφαιρικά τον Γουόρνερ η FIFA
Τζακ Γουόρνερ

Η FIFA "τελείωσε" τον Τζακ Γουόρνερ. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ηθικής με δια βίου αποκλεισμό, για παρατυπίες στην ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και 2022.

Οι εξελίξεις γύρω από την αμαρτωλή FIFA είναι ραγδαίες και ο κλοιός σφίγγει ολοένα και περισσότερο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου τιμώρησε τον άλλοτε αντιπρόεδρό της, Τζακ Γουόρνερ, με δια βίου αποκλεισμό από το άθλημα και αφορά παρατυπίες γύρω από την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ο 72χρονος τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ηθικής η FIFA, θυμίζοντας ότι υπήρξε πρόεδρος της CONCACAF και υπουργός Άμυνας στο Τρίνινταντ και Τομπάγκο. Τον Γουόρνερ βαρύνουν κατηγορίες ξεπλύματος εκατομμυρίων δολαρίων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ενώ έχει κατηγορηθεί και για δωροδοκίες σχετικά με την εκλογή του στην προεδρία της CONCACAF.

Φυσικά, δεν μπορεί να είναι άσχετη και η στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση, σε μια περίοδο που ο Ζεπ Μπλάτερ βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο, μιας και έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα στοιχεία για... περίεργη πληρωμή 1,3 εκ. λιρών στον ομόλογό του της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Ο Γουόρνερ βλέπει το όνομά του να διασύρεται για τα καλά, αφού έχει εμπλακεί σε ένα κάρο οικονομικά σκάνδαλα και σε έναν "χορό" εκατομμυρίων με επίκεντρο τον ίδιο. Αν μη τι άλλο, μόνο βολικά δεν θα πρέπει να αισθάνεται για τα όσα βγαίνουν στην φόρα. Τα μέτωπα είναι πολλά και ανοιχτά...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ