ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα ακριβότερα brands στον κόσμο του ποδοσφαίρου: Πρώτη η Μπάγερν

Τα ακριβότερα brands στον κόσμο του ποδοσφαίρου: Πρώτη η Μπάγερν

Για δεύτερη σερί χρονιά η Μπάγερν είναι το ακριβότερο brand στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Τρομερή αύξηση για Παρί Σ.Ζ., μεγάλη πτώση για Man. Utd. Δείτε το εντυπωσιακό infographic στο οποίο αναφέρεται και ο Ολυμπιακός.

Η κορυφή των ακριβότερων brands στον κόσμο του ποδοσφαίρου φιλοξενεί για δεύτερη σερί χρονιά την Μπάγερν η οποία βλέπει την εμπορική της αξία να βρίσκεται στα 657 εκατ. ευρώ. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, αφήνοντας στην τρίτη την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία υπέστη τη μεγαλύτερη απώλεια.

Στην δεκάδα μπήκε η Παρί Σεν Ζερμέν φτάνοντας εκεί από την 24η θέση την οποία κατείχε το 2013. Ο γαλλικός σύλλογος σημείωσε και την μεγαλύτερη αύξηση.

Στο infographic που θα δείτε παρακάτω, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία όπως το ποια είναι η ομάδα με τους περισσότερους followers στο twitter αλλά και ποιος είναι ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης ομάδας. Κάπου εκεί θα βρείτε και το σήμα του Ολυμπιακού, καθώς η Emirates είναι το brand που σπονσοράρει τις περισσότερες ομάδες. Έξι στο σύνολο μαζί με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι αγγλικές ομάδες μαζί, βρίσκονται στην κορυφή με τεράστια διαφορά από την δεύτερη θέση την οποία κατέχουν οι γερμανικές. Ακολουθούν οι ισπανικές ενώ στην έκτη θέση συναντάμε τις τούρκικες. Στο τέλος υπάρχει και το γράφημα με την πορεία όλων των ομάδων από το 2007 έως σήμερα.

Η Μπάγερν ανεβαίνει κάθε χρονιά ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ήταν στην κορυφή το 2011 και το 2012, βλέπει το brand της να μειώνεται τα δύο τελευταία χρόνια.

The Worlds Most Valuable Football Brands
Explore more visuals like this one on the web's largest information design community - Visually.
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ