ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα τρία όπλα των Κινέζων για να αρπάξουν τον Μέσι

Barcelona's Lionel Messi poses for photos with young footballers from a Chinese rural school during an event to launch the establishment of Messi Experience Park in Beijing, China, Thursday, June 1, 2017. The park to be completed within 2 years in eastern China will be based on football culture and promote the sports amongst China's youths. (AP Photo/Ng Han Guan)
Barcelona's Lionel Messi poses for photos with young footballers from a Chinese rural school during an event to launch the establishment of Messi Experience Park in Beijing, China, Thursday, June 1, 2017. The park to be completed within 2 years in eastern China will be based on football culture and promote the sports amongst China's youths. (AP Photo/Ng Han Guan) AP

Οι Κινέζοι δεν το βάζουν κάτω για τον Λιονέλ Μέσι και για αυτό οργανώνουν σχέδιο για να τον πείσουν να γίνει κάτοικος Κίνας.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο μεγάλος πόθος των Κινέζων και δεν το κρύβουν. Το περασμένο καλοκαίρι έκαναν μία πρώτη προσπάθεια για να μπορέσουν να αποσπάσουν την υπογραφή του, όμως δεν τα κατάφεραν.

Αυτό δεν τους πτόησε καθόλου αφού ετοιμάζουν μία δεύτερη κίνηση με απόλυτα στοχευμένες κινήσεις.

Αν θεωρείτε ότι η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του Αργεντινού θα αποτελέσει πρόβλημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Mundo Deportivo". Οι Κινέζοι είναι έτοιμοι να δαπανήσουν το συγκεκριμένο ποσό, ενώ οι ομάδες που μπορούν να "σηκώσουν" το συμβόλαιο του είναι ελάχιστες.

Η Hebei Fortune είναι εκείνη που ενδιαφέρεται πιο... ζεστά για το συγκεκριμένο πλάνο. Για αυτό το λόγο ετοιμάζεται να βάλει δύο παίκτες της στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Λαβέτσι με τον Μαστσεράνο. Αμφότεροι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τον Μέσι και θα αναλάβουν το "ψήσιμο" του συμπατριώτη τους για να πει το "ναι" στην πρόταση των Κινέζων.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ "EXPERIENCE PARK" ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Για να μπορέσει να κάνει μία τέτοια επένδυση μία ομάδα στην Κίνα πρέπει να έχει και την συγκατάθεση της Κυβέρνησης η οποία ελέγχει όλα τα οικονομικά δεδομένα του πρωταθλήματος. Ο Xi Jinping, πρόεδρος της Κίνας, είναι μεγάλος φίλαθλος του ποδοσφαίρου και έχει ήδη δώσει την έγκριση του για μεγάλες επενδύσεις.

Ο πρώτος στόχος της Κυβέρνησης είναι να καταφέρει περισσότερα από 50 εκατομμύρια πολιτών να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο μέχρι το 2025. Απώτερος στόχος είναι η Κίνα να καταφέρει να φιλοξενεί την τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου είτε το 2030 είτε το 2034.

Ήδη, πάντως ο Μέσι έχει συνεργασία με την Κυβέρνηση της Κίνας. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα βρέθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου στο Πεκίνο για να παραστεί στην υπογραφή της συμφωνίας για τη δημιουργία θεματικού πάρκου που θα έχει το όνομα του στην πόλη Νιανγίνγκ. Το πάρκο αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση μέχρι το 2020.

Αν μη τι άλλο οι Κινέζοι δεν εγκαταλείπουν τη μάχη για να αποσπάσουν το πολυπόθητο για εκείνους "ναι" του Μέσι και θα εντείνουν τις προσπάθειες τους το προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Photo credits: AP Photo/Ng Han Guan

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ