ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα στατιστικά της Τετάρτης

Τα στατιστικά της Τετάρτης
Μέσι Ρονάλντο

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη με την ιστορία ακόμα κι όταν παίζουν την ίδια μέρα, αλλά για διαφορετική διοργάνωση. Διαβάστε γιατί.

Δυο παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη και ένα σπουδαίο για το ισπανικό πρωτάθλημα. Όπως καταλαβαίνετε Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είχαν τη τιμητική τους, με τον Πορτογάλο να είναι μία ανάσα από πρωτιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τον Αργεντινό να γράφει ιστορία στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ας δούμε λοιπόν ενδιαφέροντα στατιστικά από τις αναμετρήσεις της Τετάρτης:

-- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε τον Τσάβι στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές σε νοκ άουτ αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

1) Κριστιάνο Ρονάλντο, Τσάβι: 56

2) Κασίγιας: 55

3) Ινιέστα, Λάμπαρντ 52

5) Βίκτορ Βαλντές: 51

5) Μέσι: 50

-- Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στην Ρώμη. Παρόλα αυτά μετρά μόλις 5 νίκες σε 31 συμμετοχές στην Ιταλία. Οι τέσσερις από αυτές είναι με αντίπαλο την Ρόμα.

-- Ο Γιούλιαν Ντράξλερ πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του δυο γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασε τα επτά γκολ τη φετινή περίοδο.

-- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 44 γκολ εκτός έδρας στην διοργάνωση. Τα 40 από αυτά είναι σε νοκ άουτ φάση.

-- Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο έκτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει πάνω από 300 γκολ σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Αναλυτικά:

Τζίμι Γκρίβς (Αγγλία, Ιταλία): 366

Γκερντ Μίλερ (Γερμανία, Αγγλία): 365

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ισπανία, Αγγλία): 330

Στιβ Μπλούμερ (Αγγλία): 3 17

Ντίξι Ντιν (Αγγλία): 3 10

Λιονέλ Μέσι (Ισπανία): 301

-- Ο Κάρλος Κάστρο έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής της Χιχόν που σκοράρει εναντίον της Μπαρτσελόνα (20 ετών και 165 ημερών).

-- Η Μπαρτσελόνα είχε να χάσει 6+ πέναλτι σε μία σεζόν από το 1976-1977. Ο Σουάρες, πάντως, αστόχησε από τα 11 βήματα μετά από τέσσερα χρόνια.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ