ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα πρωταθλήματα

Τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα πρωταθλήματα

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν κανονικά το Σαββατοκύριακο, με "δρακόντεια" μέτρα ασφαλείας, όμως. Δείτε αναλυτικά τι ισχύει σε Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία.

Όλη η Ευρώπη ζει υπό τη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων, στο Παρίσι, που είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς. Κανονικά θα διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ωστόσο όλες οι χώρες και ομάδες έχουν λάβει επιπρόσθετα μέτρα. Τι συμβαίνει με το "clasico", Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, τι ισχύει σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία. Δείτε αναλυτικά:

Γαλλία

Ας ξεκινήσουμε με τη χώρα που δέχθηκε την τρομοκρατική επίθεση, την Παρασκευή το βράδυ. Στη Γαλλία, όπου ο φόβος είναι διάχυτος, οι αναμετρήσεις της Ligue 1 θα διεξαχθούν κανονικά. Ωστόσο θα ισχύσει απαγόρευση μετακινήσεων φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, στα εκτός έδρας ματς.

Τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα πρωταθλήματα

Η "Μασσαλιώτιδα", εθνικός ύμνος της Γαλλία, θα "παίξει" πριν από κάθε ματς της πρώτης κατηγορίας. "Δρακόντεια" μέτρα ασφαλείας σ' όλα τα γήπεδα της χώρας, όπως είναι αυτονόητο.

Γερμανία

Κανονικά θα διεξαχθεί η 13η αγωνιστική της Bundesliga, όπως ήταν προγραμματισμένο, παρά τις αρχικές σκέψεις - μετά την ακύρωση της φιλικής αναμέτρησης Γερμανία - Ολλανδία στο Ανόβερο - γι' αναβολή της.

"Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις αρχές σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο, όσον αφορά στο επίπεδο ασφαλείας", υποστήριξε ο Ράινχαρντ Ράουσμπαλ, πρόεδρος της γερμανικής Λίγκας.

Τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα πρωταθλήματα

Πολλά κλαμπ ανακοίνωσαν την αναθεώρηση κι ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας. Ανάμεσα σ' αυτά τα κλαμπ και η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, Μπάγερν Μονάχου. Η εντατικοποίηση των μέτρων αυτονόητη, η καθυστέρηση στην είσοδο το ίδιο. Ενός λεπτού σιγή σ' όλα τα ματς της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, μαύρα περιβραχιόνια θα φορούν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Ισπανία

Εστιάζεται η προσοχή όλης της Ευρώπης αλλά κι όλης της υφηλίου. Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, ή αλλιώς "clasico". Υψηλού ρίσκου έχει χαρακτηριστεί, ο συναγερμός βρίσκεται στο κόκκινο. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μόνο με αυτά που είχαν ληφθεί στη Βαρκελώνη το 1992 για του Ολυμπιακούς Αγώνες μπορούν να συγκριθούν.

Εκτεταμένος έλεγχος σε όλα τα ΜΜΜ που οδηγούν στο "Μπερναμπέου" το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, αύξηση της τάξης τουλάχιστον 30% στην ασφάλεια, νέες προσλήψεις 1.400 σεκιούριτι ειδικά γι' αυτό το ματς από την ίδια τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα πρωταθλήματα

Θα ελεγχθούν τα πάντα, ακόμη και τα σάντουιτς που θα πωληθούν. Δεν θα υπάρχει ενός λεπτού σιγή, ούτε σ' αυτό το ματς ούτε στα υπόλοιπα.

Τριπλή ζώνη ασφαλείας, έξωθεν του "Μπερναμπέου". "Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε στο "clasico", ούτε σε κάποιο άλλο ματς. Δυστυχώς, η χώρα μας έχει αρκετή εμπειρία στο θέμα της τρομοκρατίας", δήλωσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας.

Αγγλία

Την Πέμπτη πρόκειται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του 20 συλλόγων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα της Premier League.

Σίγουρα ένα εξ' αυτών θα είναι η (αριθμητική) αύξηση των ανδρών ασφαλείας στα διάφορα γήπεδα. Επίσης θα εκδοθεί ανακοίνωση που θα εφιστά την προσοχή στους φιλάθλους, όπως συνέβη και πριν τη φιλική αναμέτρηση μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας, στο "Γουέμπλεϊ".

Ιταλία

Το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, όλες οι αναμετρήσεις της Serie B ξεκίνησαν υπό τον ήχο της "Μασσαλιώτιδας". Σ' αυτό που έρχεται, οι αναμετρήσεις της Serie A θα διεξαχθούν κανονικά ως είχαν. Ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας εξέδωσε εγκύκλιο για την αυστηροποίηση των μέτρων σ' όλα τα γήπεδα.

Τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα πρωταθλήματα

Η Ίντερ ανακοίνωσε την "ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και τους ελέγχου πρόσβασης στο γήπεδο του Σαν Σίρο" κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Φροζινόνε, την Κυριακή.

Βέλγιο

Η ακύρωση της φιλικής αναμέτρησης μεταξύ των εθνικών Βελγίου και Ισπανίας, αιτιολογήθηκε από τη θέαση του Αμπντεσλάμ - καταζητούμενου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι - την προηγούμενη Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία παρατηρήθηκαν οι εκρήξεις στο "Stade de France".

Η 16η αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά "με αυξημένα μέτρα ασφαλείας", όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Λίγκας.

Τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα πρωταθλήματα

Μερικές ομάδες όπως η Λόκερεν, η Μπριζ ή η Γάνδη έχουν ανακοινώσει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων. Όπως, απαγόρευση σακιδίων, το άνοιγμα των θυρών πιο νωρίς από το συνηθισμένο. Ένα λεπτό σιγής πριν από την έναρξη των ματς. Οι ποδοσφαιριστές της Μπριζ θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια, η Άντερλεχτ ακύρωσε την παραδοσιακή "Youth Day" της Κυριακής. Η Σαρλερουά αναγκάστηκε να ακυρώσει τη χειμερινή προετοιμασία της στην Τουρκία, υπό το φόβο επίθεση. Η προετοιμασία δεν θα διεξαχθεί στην Τουρκία, αλλά στην Πορτογαλία.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ