ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα μέτρα αλληλεγγύης για τη Σαπεκοένσε που ψήφισαν οι σύλλογοι της Βραζιλίας

Τα μέτρα αλληλεγγύης για τη Σαπεκοένσε που ψήφισαν οι σύλλογοι της Βραζιλίας

Οι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος αποφάσισαν να στηρίξουν εμπράκτως τη Σαπεκοένσε, ώστε ο σύλλογος να μην διαλυθεί, με δύο σημαντικά μέτρα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των συλλόγων της Serie A στη Βραζιλία, μετά από την αεροπορική τραγωδία που κατέστρεψε στη Σαπεκοένσε, πριν από τον τελικό του Copa Sudamericana.

Ο σύλλογος έχασε εν μια νυκτί παράγοντες, τον προπονητή Κάιο Ζούνιορ και 22 ποδοσφαιριστές, μετά από τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε την αποστολή στο Μεντεγίν, ενώ ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές που διασώθηκαν, βρίσκονται στο νοσοκομείο και είναι αμφίβολο το κατά πόσο ψυχοιλογικά θα καταφέρουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Η ομάδα - θαύμα των τελευταίων τριών ετών στη Βραζιλία βιώνει έναν ανεπανάληπτο εφιάλτη, αγγίζοντας κάθε ευαίσθητη χορδή φιλάθλων αλλά και ανθρώπων του ποδοσφαίρου, που προσπαθούν να προσφέρουν με κάθε τρόπο και μέσο σε μία ώρα ανάγκης.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας (CBF), η οποία εισηγήθηκε στην συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) να απονείμει το τρόπαιο και στις δύο φιναλίστ, δηλαδή τόσο στην Ατλέτικο Νασιονάλ, που μετά από τις τραγικές εξελίξεις δεν θα γινόταν να το χάσει σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και στη Σαπεκοένσε.

Από την πλευρά τους, οι αντίπαλοι της Σαπεκοένσε, τουλάχιστον στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, βρήκαν έναν κοινό τρόπο να βοηθήσουν τον σύλλογο που κινδυνεύει ακόμα και με εξαφάνιση.

Σύμφωνα με κοινό ψήφισμα των ιδιοκτητών όλων των συλλόγων που απαρτίζουν την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Βραζιλίας, αποφασίστηκαν ορισμένα μέτρα αλληλεγγύης προς την Σαπεκοένσε.

Το πρώτο μέτρο που εγκρίθηκε αφορά ελεύθερους δανεισμούς προς την Σαπεκοένσε για το 2017, ώστε να καταφέρει να συμπληρώσει ένα ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Το δεύτερο μέτρο είναι η αποφυγή του υποβιβασμού του συλλόγου στη Serie B για τα επόμενα τρία χρόνια, ακόμα κι αν τερματίζει στις τελευταίες τέσσερις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Σε μία τέτοια περίπτωση, η Σαπεκοένσε θα παραμένει στην κατηγορία και θα υποβιβάζεται η ομάδα που καταλαμβάνει τη 16η θέση του Brasileirão των 20 ομάδων.

"Πρόκειται για μία ελάχιστη χειρονομία που βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων μας, αλλά στοχεύουν ειλικρινώς στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του οργανισμού που αποτελεί μέρος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου που χάθηκε σήμερα", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

VIDEO: Χαμόγελα και χαρά πριν τη μοιραία πτήση
Ανατριχιαστικό: Οι τελευταίοι πανηγυρισμοί της Σαπεκοένσε
Αεροπορικές τραγωδίες: Όταν ο αθλητισμός βίωσε την κόλαση στον αέρα
Σαπεκοένσε: Αυτή είναι η ομάδα που επέβαινε στο μοιραίο αεροπλάνο
Τραγωδία: Συντριβή αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων μέλη της Σαπεκοένσε
Το Copa Sudamericana στην Σαπεκοένσε με συναίνεση της Ατλέτικο Νασιονάλ!
Μοιρασιά του τροπαίου Copa Sudamericana ζητάει η ΠΟ Βραζιλίας
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ