ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Στάδια με τρεις ή και δύο εξέδρες, στάδια... κοντέινερ, στάδια σε σχήμα πολυγώνου, ή με εξέδρες κλουβιά. Όταν οι αρχιτέκτονες δεν είχαν έμπνευση ή το παράκαναν (photos).

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αρχιτέκτονες ποδοσφαιρικών σταδίων έχουν αφήσει με το στόμα ανοιχτό τους φιλάθλους. Όχι πάντοτε για καλό, όμως, αφού όπως είδαμε και πρόσφατα, με την... μουντιαλική "Εκατερίνμπουργκ Αρένα", δεν είναι όλα τα σχέδια το ίδιο επιτυχημένα.

Η ιστοσελίδα " Il Milanista.it" ετοίμασε μία λίστα με τα χειρότερα γήπεδα στον πλανήτη και η αλήθεια είναι ότι τα... λαβράκια ήταν πολλά.

Ekaterinburg Arena (Ρωσία, Ουράλ)

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Τι πιο φυσιολογικό σε ένα στάδιο που θα χρησιμοποιηθεί για Μουντιάλ εν έτει 2018 στη Ρωσία να ανακαινίζεται και να μην υπολογίζεται σωστά το μέγεθός του ώστε να χωρέσουν οι απαιτούμενες θέσεις για να πληροί τις προϋποθέσεις; Και τι πιο φυσιολογικό όταν διαπιστώνεται το σφάλμα, να τοποθετούνται εξέδρες εκτός γηπέδου για να συμπληρωθούν οι θέσεις;

Estadio Bicentenario de Chinquihue (Χιλή, Πουέρτο Μοντ)

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Από το 1982, όταν κατασκευάστηκε, μέχρι και το 2013, όταν ολοκληρώθηκε η ανακαίνισή του, το πρόβλημα με αυτό το κατά τα άλλα εντυπωσιακό γήπεδο είναι ότι η μπάλα μπορεί να φύγει στον αυτοκινητόδρομο εάν βγει πλάγιο, αφού απουσιάζει μία ολόκληρη κερκίδα!

Bosuilstadion (Βέλγιο, Άντβερπ)

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Φαινομενικά και δη από μέσα, δεν μοιάζει να υπάρχει κάτι το μεμπτό στην ιστορική έδρα της Άντβερπ, η οποία πρωτοάνοξε το 1923. Στην πράξη, όμως, η έδρα του τελικού Κυπέλλου Κυπελλούχων 1964 διαθέτει τέσσερις κερκίδες με διαφορετικό αρχιτεκτονικό σχέδιο η κάθε μία!

Deva Stadium (Αγγλία, Τσέστερ)

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για γήπεδο στη μέση του πουθενά. Η Τσέστερ αποφάσισε ότι το καλύτερο αρχιτεκτονικό πλάνο είναι το γήπεδο των 5.376 θέσεων που έχτισε το 1992 να θυμίζει κοντέινερ!

Stadion Znicza Pruszków (Πολωνία, Ζνιτς)

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Αν νομίζετε ότι έχετε βρεθεί σε κακοφτιαγμένη εξέδρα φιλοξενουμένων σε κάποια από τις γηπεδικές εμπειρίες σας, ξανασκεφτείτε το. Θα μπορούσατε να είστε αντίπαλοι της Ζνιτς, που φιλοξενεί τους αντιπάλους φιλάθλους σε ένα πολύχρωμο... κλουβί.

Čierny Balog (Σλοβακία, Τάτραν)

Στο ΟΑΚΑ υπάρχει τάφρος, στο "Μπομπονέρα" κιγκλιδώματα, στη Σλοβακία βρήκαν άλλον τρόπο για να χωρίσουν τις κερκίδες από τον αγωνιστικό χώρο. Μία σιδηροδρομική γραμμή! Η ερασιτεχνική Τάτραν απλά διαθέτει το καλύτερο άσχημο γήπεδο του κόσμου...

Pobla de Mafumet (Ισπανία, Πόμπλα ντε Μαφουμέτ)

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Ούτε οβάλ ούτε κυκλικό ούτε ορθογώνιο ούτε καν τετράγωνο. Οι αρχιτέκτονες του Δημοτικού Σταδίου στην Πόμπλα ντε Μαφουμέτ επέλεξαν να δώσουν σχήμα πολυγώνου στο στάδιο 1.000 θέσεων της τοπικής ομάδας στην καταλονική κωμόπολη.

Cocodrilos Sport Park (Βενεζουέλα, Καράκας)

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Ακόμα ένα στάδιο για την κατασκευή του οποίου δεν προβλημάτισε κανέναν ο λόφος που εμποδίζει τη δημιουργία κανονικής κερκίδας. Φυσικά, η κατολίσθηση είναι υπαρκτός κίνδυνος, στο μοναδικό ιδιόκτητο γήπεδο σε όλη τη Βενεζουέλα!

Estádio Municipal de Braga (Πορτογαλία, Μπράγκα)

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Είδαμε το στάδιο με τις τρεις εξέδρες, ήρθε η ώρα να δούμε και το στάδιο με τις δύο! Αρχιτεκτονικό "στολίδι", κατασκευάστηκε για το Euro 2004, κόστισε 83.000.000 ευρώ και χτίστηκε σε μία πλαγιά και γι' αυτό τον λόγο στον ανήφορο δεν υπάρχει εξέδρα, αλλά ένας βράχος όπου τοποθετήθηκε κι ένας φωτεινός πίνακας, ενώ στον κατήφορο υπάρχει γκρεμός...

Mmabatho Stadium (Νότια Αφρική, Μάφικενγκ)

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Η κατασκευαστική εταιρία από το Ισραήλ θεώρησε μπανάλ η μία θύρα να βρίσκεται δίπλα στην άλλη και στο γήπεδο 59.000 θέσεων που έχτισε το 1981 προτίμησε να βάλει τη μία θύρα δίπλα και πιο πάνω από την άλλη, με συνέπεια ορισμένες θέσεις να μην έχουν ορατότητα σε ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο.

Nou Sardenya (Ισπανία, Εουρόπα)

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Στη Βαρκελόνη δεν υπάρχει μόνο το "Καμπ Νόου", υπάρχει και το "Νόου Σαρντένια". Όταν κατασκευάστηκε το 1940, ήταν σημείο αναφοράς στη γειτονιά Γκράσια, αλλά σχεδόν ογδόντα χρόνια μετά, το έχουν υπερκαλύψει οι πολυκατοικίες που χτίστηκαν γύρω του και δεν φαίνεται από πουθενά!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ