ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα "εγκληματικά" μαρκαρίσματα που έγραψαν ιστορία

SEVILLA, SPAIN - JULY 8:  French defender Patrick Battiston lies on the ground as midfielder Michel Platini (10) and forward Didier Six surround him while waiting for the medical staff to come in 08 July 1982 in Sevilla during the World Cup semifinal soccer match between West Germany and France. West German goalkeeper Harald Schumacher charged into Battiston as he was going for the ball but was not thrown out by Dutch referee Charles Corver. West Germany beat France 5-4 on penalty kicks (1-1 at the end of regulation time; 3-3 at the end of extra time).  AFP PHOTO  (Photo credit should read STAFF/AFP/Getty Images)
SEVILLA, SPAIN - JULY 8: French defender Patrick Battiston lies on the ground as midfielder Michel Platini (10) and forward Didier Six surround him while waiting for the medical staff to come in 08 July 1982 in Sevilla during the World Cup semifinal soccer match between West Germany and France. West German goalkeeper Harald Schumacher charged into Battiston as he was going for the ball but was not thrown out by Dutch referee Charles Corver. West Germany beat France 5-4 on penalty kicks (1-1 at the end of regulation time; 3-3 at the end of extra time). AFP PHOTO (Photo credit should read STAFF/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Πατρίκ Μπατιστόν γιορτάζει σήμερα (12/3) τα 58α γενέθλία του και το Sport24.gr με αφορμή τον σοκαριστικό τραυματισμό που υπέστη από τον Σουμάχερ θυμάται 7+1 ιστορίες με εγκληματικά μαρκαρίσματα που έγραψαν ιστορία. Από το Μαραντόνα και Λίνεν μέχρι τους Ρόι Κιν και Πέπε (videos).

Ο Πατρίκ Μπατιστόν σβήνει σήμερα 58 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του και αν υπάρχει κάποια φάση χαρακτηριστική που να μας φέρνει στο μυαλό τον άλλοτε άσο των Μετς, Σεντ Ετιέν, Μπορντό και Μονακό αυτή δεν είναι άλλη από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 1982 μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας πέφτοντας θύμα ενός "αεροπλανικού" από τον Χάρολντ Σουμάχερ.

Με αφορμή αυτή την "συλλεκτική" στιγμή στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Sport24.gr ρίχνει φως σε άλλες 7 ιστορίες με παίκτες που έγιναν γνωστοί από... δολοφονικά μαρκαρίσματα, είτε έχοντας το ρόλο του θύτη είτε του θύματος.

Από τον καυγά των Λίνεν και Ρεχάγκελ στον "χασάπη του Μπιλμπάο" που οδήγησε τον Μαραντόνα στην πόρτα της εξόδου από την Μπαρτσελόνα και από την εκδικητική μανία του Ρόι Κιν πάνω στον Χάλαντ ως την Αγία Γραφή που χάρισε ο Ζιοβάνι στον Λάζαρο Σέμο μετά τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου στη Θεσσαλονίκη.

✔ Έβαλντ Λίνεν vs Νόρμπερτ Σίγκμαν (Μπίλεφελντ - Βέρντερ, 1981)

Δεύτερη αγωνιστική της σεζόν 1981-82 στη Bundesliga και στην αναμέτρηση της Βέρντερ Βρέμης με την Αρμίνια Μπίλεφελντ θα λάβει χώρα ένα τραυματισμός που θα σημαδέψει θύτη και θύμα και θα περάσει στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος ως ένας από τους πλέον ανατριχιαστικούς. Ο Νόρμπερτ Σίγκμαν της Βέρντερ επιχειρεί να ανακόψει τον Έβαλντ Λίνεν της Μπίλεφελντ και καρφώνει με τις τάπες του παπουτσιού τον μηρό του αντιπάλου του, με το αποτέλεσμα να είναι μία ανοιχτή πληγή 25 εκατοστών εκθέτοντας τους μύες και τον μηριαίο οστό του Λίνεν. Σε κατάσταση σοκ και παρά το γεγονός ότι το πόδι του φαίνεται να έχει "ανοίξει" ο Λίνεν σηκώνεται όρθιος και τρέχει προς τον πάγκο της Βέρντερ, κατηγορώντας τον προπονητή της Ότο Ρεχάγκελ πως ενθάρρυνε κατά τη διάρκεια του αγώνα τον ποδοσφαιριστή του να παίξει δυνατά! "Νομίζω ότι κανείς υγιής φίλαθλος δεν πιστεύει ότι έγινε κάτι επίτηδες αλλά όλοι είδαν πως ο προπονητής παρότρυνε τους παίκτες του να είναι πιο επιθετικοί. Κατηγορώ τον προπονητή της Βέρντερ για αυτό το φάουλ", δήλωσε μετά το ματς ο Λίνεν (γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από το προπονητικό του πέρασμα από Πανιώνιο, Ολυμπιακό και ΑΕΚ), με τον Σίγκμαν από την πλευρά του να ορκίζεται on camera πως "δεν μου έκανε κανένα σήμα ο Ρεχάγκελ, δεν είχα κάποια συννενόηση μαζί του στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα". Για την ιστορία χρειάστηκε να γίνουν 23 ράμματα στο πληγωμένο πόδι του Λίνεν, ο οποίος επέστρεψε έναν μήνα αργότερα στα γήπεδα. Όσο για το αν έγινε η συμφιλίωσή του με τον Σίγκαν, μετά από 31 χρόνια οι δύο άνδρες ξαναβρέθηκαν στον ίδιο χώρο και "έδωσαν τα χέρια" αφήνοντας στην άκρη τα παλιά...

✔ Χάρολντ Σουμάχερ vs Πατρίκ Μπατιστόν (Γαλλία-Γερμανία, 1982)

Η αναμέτρηση της Γαλλίας με τη Γερμανία στα ημιτελικά του Μουντιάλ 1982 ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές στην ιστορία της διοργάνωσης, με τον κανονικό αγώνα να λήγει 1-1, την παράταση 3-3 (και ενώ οι Γάλλοι είχαν προηγηθεί με 3-1 στο 98'), και τα "πάντσερ" να επικρατούν με 5-4 στα πέναλτι, ωστόσο στο μυαλό των περισσοτέρων αυτό το ματς έχει μείνει στη μνήμη για την απίστευτη φάση με πρωταγωνιστές τους Πατρίκ Μπατιστόν και Χάραλντ Σουμάχερ. Ο Μπατιστόν μπήκε στο ματς στο 50' στη θέση του Γκενγκινί και δέκα λεπτά αργότερα βρέθηκε σχεδόν φάτσα με το τέρμα εκμεταλλευόμενος μπαλιά του Πλατινί στον κενό χώρο, όμως όχι μόνο δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (άστοχο το πλασέ του) αλλά αντίθετα βγήκε νοκ-άουτ! Ο εξερχόμενος Σουμάχερ "πέταξε στον αέρα" θέλοντας να του κλείσει το οπτικό πεδίο και ο γοφός του προσγειώθηκε στο πρόσωπο του άτυχου Γάλλου, που σωριάστηκε αναίσθητος στο έδαφος. Από τη σύγκρουση αυτή ο Μπατιστόν έχασε δύο δόντια και αποκόμμισε "προίκα" τρία ραγισμένα πλευρά, με τον Πλατινί να παραδέχεται λίγη ώρα αργότερα πως τον νόμιζε για νεκρό αφού "δεν είχε σφιγμό και έμοιαζε χλωμός". Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι πως ο Ολλανδός διαιτητής Τσαρλς Κόρβερ δεν έδειξε ούτε φάουλ (ο Μπατιστόν διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο) και ο Σουμάχερ συνέχισε κανονικά στο ματς έχοντας καθοριστική συμμετοχή στην πρόκριση της Γερμανίας στον τελικό. "Εάν το πρόβλημα είναι τα τρία σπασμένα δόντια θα πληρώσω για τα σφραγίσματα", δήλωσε προκλητικά αμέσως μετά τον αγώνα ο Σουμάχερ, ο οποίος πάντως αργότερα ζήτησε συγγνώμη από τον Γάλλο συνάδελφό του. Στην αυτοβιογραφία του που δημοσιεύτηκε μερικά χρόνια αργότερα ο Γερμανός κίπερ αποκάλυψε ότι ο λόγος που δεν επισκέφτηκε στο νοσοκομείο τον Μπατιστόν είναι πως εκεί βρίσκονταν και αρκετοί ακόμα Γάλλοι παίκτες που είχαν εκτοξεύσει απειλές πως θα βιαιοπραγούσαν εναντίον του.

✔ Ντιέγκο Μαραντόνα vs Γκοϊγκοϊτσέα (Μπαρτσελόνα - Μπιλμπάο, 1983)

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (1982-1984) και χωρίς αμφιβολία ο αντίπαλος που έχει στοιχειώσει την "μπλαουγκράνα" καριέρα του είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Όλα άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 1983 σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στους Βάσκους στο "Camp Nou" με τον Ισπανό σέντερ μπακ Άντονι Γκοϊγκοϊτσέα να "δίνει τα πόδια στο χέρι" του Αργεντίνου με ένα πολύ βίαιο μαρκάρισμα από πίσω στο 59ο λεπτό και να τον βάζει ουσιαστικά σε φορείο έτοιμο για χειρουργείο. Ο "Πίμπε Ντ'Όρο" πήγε στο νοσοκομείο μετά από ρήξη χιαστού και έναν σπασμένο αστράγαλο και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση σχεδόν τρεις μήνες αργότερα ενώ την επόμενη ημέρα του αγώνα στη Βαρκελώνη η καταλανική "Mundo Deportivo" κυκλοφόρησε έχοντας τον τίτλο "Το έγκλημα" στο πρωτοσέλιδό της, συνοδευόμενο από φωτογραφία του Μαραντόνα με το πόδι στο γύψο. Ο Γκοϊγκοϊτσέα, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία ως "ο χασάπης του Μπιλμπάο" είδε μόνο την κίτρινη κάρτα του διαιτητή, με την πειθαρχική επιτροπή της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να κάνει ωστόσο χρήση του video και να τον τιμωρεί με 7 αγωνιστικές αποκλεισμό. Λίγους μήνες αργότερα ο Γκοϊγκοϊοτσέα έκανε ξανά ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Μαραντόνα κατά τη διάρκεια του τελικού του Copa del Rey του 1984, που βρήκε αντιμέτωπες τις Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο στο "Bernabeu", και το γεγονός αυτό αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Αργεντίνο να μπλέκει σε μία απίστευτη κλωτσοπατινάδα εντός γηπέδου με τον αντίπαλό του στην οποιό πήραν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές! Ο Βασιλιάς της Ισπανίας Χουάς Κάρλος Ναβάρο και περίπου 100.000 θεατές παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τον καυγά ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 60 ατόμων, με τον αγώνα αυτό να αποτελεί και το κύκνειο άσμα του Μαραντόνα. "Όταν είδα αυτές τις σκηνές με τον Μαραντόνα να παίζει ξύλο και το χάος που ακολούθησε, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα", παραδέχτηκε λίγο αργότερα ένα διοικητικό στέλεχος των Καταλανών. Ο Γκοϊγκοϊτσέα ή κατά κόσμον "χασάπης του Μπιλμπάο" (είχε τραυματίσει με εξίσου δυνατό τάκλιν και τον Μπερντ Σούστερ λίγα χρόνια νωρίτερα) έπαιξε το ρόλο του στην απομάκρυνση του Μαραντόνα από το "Camp Nou" και στη μετακόμισή του στην Νάπολι...

✔ Ζιοβάνι vs Λάζαρος Σέμος (Ηρακλής-Ολυμπιακός, 1999)

Το καλοκαίρι του 1999 ήταν μαγικό και ονειρεμένο για τους φίλους του Ολυμπιακού καθώς μετά την πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Champions League και τον αποκλεισμό από τους "4" στο... παρά πέντε από τη Γιουβέντους και το γκολ του Κόντε, ο Σωκράτης Κόκκαλης εκτοξεύει δύο μεταγραφικές βόμβες, με την απόκτηση του Ζάχοβιτς από την Πόρτο και του Ζιοβάνι από την Μπαρτσελόνα. Και μπορεί ο Σλοβένος να ήταν αρχικά ο παίκτης που έκανε "κλικ" στους Πειραιώτες αφού ήξερα την αξία του από τις αναμετρήσεις τους με τους "δράκους" ωστόσο εκείνος που κατέκτησε τις καρδιές τους από το πρώτο κιόλας καλοκαιρινό φιλικό ήταν ο Βραζιλιάνος, που έμοιαζε με παίκτη από... άλλον πλανήτη και άλλη εποχή. Οι πρώτοι μήνες του "μάγου" στην Ελλάδα είχαν αφήσει τους πάντες στον Ολυμπιακό με το στόμα ανοιχτό από τη απαράμμιλο ταλέντο του και την τρομερή τεχνική του κατάρτιση όμως η ατυχία τον "έβαλε στο σημάδι" και πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος τέθηκε νοκ-άουτ με σοβαρό τραυματισμό. Στο ματς απέναντι στον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" δέχτηκε ένα μαρκάρισμα από πίσω από τον αμυντικό του "Γηραιού", Λάζαρο Σέμο, ο οποίος έκλεισε με μία κίνηση "ψαλίδι" τα πόδια του Βραζιλιάνου, και το αποτέλεσμα ήτα να υποστεί ρήξη χιαστού που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν έξι μήνες. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Σέμος (αποβλήθηκε στο ματς σε εκείνη τη φάση με δεύτερη κίτρινη κάρτα) αναγνώρισε άμεσα το σφάλμα του και την επόμενη ημέρα πήγε στο νοσοκομείο για να δει τον "Ζίο" και να του ζητήσει συγγνώμη, ο οποίος έδειξε μεγαλοπρέπεια καθώς όχι μόνο δέχτηκε τη συγγνώμη του αλλά του έκανε δώρο και την Αγία Γραφή (Η φάση του τραυματισμού του Ζιοβάνι στο 11' 22' του video).

✔ Ρόι Κιν vs Αλφ Ινγκ-Χάλαντ (Μ. Γιουνάιτεντ - Μ. Σίτι, 2001)

Τον Σεπτέμβριο του 1997 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνωρίζει την ήττα με 1-0 από την Λιντς στο "Ellad Road" σε ένα ματς που ο Ρόι Κιν δεν θα θέλει με τίποτα να θυμάται αφού υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στην προσπάθειά του να κάνει φάουλ πάνω στον Άλφι Χάλαντ. Μάλιστα την ώρα που ο δυναμικός μέσος των "κόκκινων διαβόλων" σφάδαζε στο έδαφος ο Χάλαντ πήγε από πάνω του και του έκανε κριτική για το φάουλ που επιχείρησε να του κάνει, λέγοντας παράλληλα στον διαιτητή πως προσποιούταν τον τραυματία για να αποφύγει την τιμωρία. Εκείνο το περιστατικό έληξε με τον Χάλαντ να δέχεται κίτρινη κάρτα και τον Κιν να αποχωρεί με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, για να μείνει περίπου έναν χρόνο εκτός γηπέδων, με την ρεβάνς όμως του Ιρλανδού να έρχεται μερικά χρόνια αργότερα. Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2001 κατά τη διάρκεια ενός ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την συμπολίτισσα Σίτι στο "Old Trafford", με τον Κιν να κάνει ένα πολύ δυνατό φάουλ στον Χάλαντ (έπαιζε τότε στους "πολίτες") και το "θύμα" να δηλώνει: "Είμαι χαρούμενος που το πόδι μου δεν ήταν στο έδαφος διαφορετικά θα μου είχε κάνει μεγάλη ζημιά...". Η αρχική τιμωρία του Κιν ήταν τρεις αγωνιστικές αποκλεισμός και πρόστιμο 5.000 λιρών, ύστερα όμως την αποκάλυψη που έκανε στην αυτοβιογραφία του πως ήταν μία πράξη εκδίκησης εκείνο το φάουλ, του επιβλήθηκαν άλλες πέντε αγωνιστικές αποκλεισμός και νέο πρόστιμο ύψους 150.000 λιρών! Ακόμα και σήμερα το φάουλ του Κιν στον Χάλαντ και ο "εξάξαλμος" που του έριξε στη συνέχεια παραμένει ως μία από τις χαρακτηριστικές "άγριες" σκηνές στην ιστορία της Premier League.

Τα "εγκληματικά" μαρκαρίσματα που έγραψαν ιστορία
Τα "εγκληματικά" μαρκαρίσματα που έγραψαν ιστορία
PHOTOGRAPH: GARY, M, PRIOR/ALLSP

✔ Μάρτιν Τέιλορ vs Εντουάρντο Ντα Σίλβα (Μπέρμιγχαμ - Άρσεναλ, 2008)

Ο αγώνας της 23ης Φεβρουαρίου 2008 μεταξύ της Μπέρμιγχαμ και της Άρσεναλ δεν έχει μείνει στη μνήμη των φίλων της Premier League για κάποιο ρεκόρ της Άρσεναλ ή κάποια μεγάλη νίκη-έκπληξη της Μπέρμιγχαμ αλλά για έναν τραυματισμό-σοκ. Το σκληρό τάκλιν του Μάρτιν Τέιλορ πάνω στον Εντουάρντο Ντα Σίλβα είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το αριστερό πόδι του Βραζιλιάνου άσου της Άρσεναλ (ο τηλεοπτικός σταθμός Sky Sports που μετέδιδε live το παιχνίδι αποφάσισε να μην δείξει ριπλέι της φάσης λόγω της αποκρουστικής εικόνας με το πληγωμένο πόδι) και ο παίκτης χρειάστηκε να μπει άμεσα στο χειρουργείο για επέμβαση. Αρχικά ο Αρσέν Βενγκέρ ζήτησε να αποβληθεί διά παντός από το πρωτάθλήμα ο Τέιλορ, για να πάρει πίσω τη δήλωση αυτή λίγο αργότερα, ενώ ο παίκτης της Μπέρμπιγχαμ επισκέφτηκε τον Εντουάρντο στο νοσοκομείο και του ζήτησε συγγνώμη για το μαρκάρισμά του. "Το χτύπημα ήταν τόσο σοβαρό που οι γιατροί μου είπαν όταν εισήλθα στο νοσοκομείο ότι ίσως και να χάσω το πόδι μου! Έτσι είμαι πολύ ευγνώμων στον Γκάρι Λέβις (σ.σ. γιατρός της Άρσεναλ) που χειρίστηκε πολύ σωστά την κατάσταση όταν ήμουν πεσμένος στο χορτάρι, με αποτέλεσμα τώρα να είμαι αρτιμελής", δήλωσε κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο ο παίκτης των "κανονιέρηδων", ο οποίος επανεμφανίστηκε στα γήπεδα σχεδόν έναν χρόνο αργότερα (16 Φεβρουαρίου 2009), αγωνιζόμενος ως βασικός για τους Λονδρέζους απέναντι στην Κάρντιφ για το Κύπελλο Αγγλίας.

Τα "εγκληματικά" μαρκαρίσματα που έγραψαν ιστορία
Τα "εγκληματικά" μαρκαρίσματα που έγραψαν ιστορία
Τα "εγκληματικά" μαρκαρίσματα που έγραψαν ιστορία

✔ Πέπε vs Χαβιέρ Κασκέρο (Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε, 2009)

Το ματς της Ρεάλ με τη Χετάφε στις 21 Απριλίου του 2009 έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων ως αυτό στο οποίο ο Πέπε έγινε ο απόλυτος αρνητικός πρωταγωνιστής στο χορτάρι του "Santiago Bernabeu". Ποια... παλαβαομάρα έκανε ο Πορτογάλος σέντερ μπακ; Με το σκορ μεταξύ των δύο ομάδων να βρίσκεται στο 2-2 στις καθυστερήσεις, ανέτρεψε τον Χαβιέρ Κασκέρο μέσα στη μεγάλη περιοχή (τον έσπρωξε δυνατά από πίσω) υποχρεώνοντας τον διαιτητή να δείξει το σημείο του πέναλτι και να τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως σαν να μην έφτανε αυτό στη συνέχεια κλώτσησε δύο φορές (!) τον πεσμένο στο έδαφος αντίπαλό του, για να χρειαστεί η μεσολάβηση του Ίκερ Κασίγιας προκειμένου να αποχωρήσει -μαινόμενος- από τον αγωνιστικό χώρο. "Δεν μπόρεσα να μιλήσω με τον Κασκέρο μετά το ματς, οπότε του ζητάω συγγνώμη μπροστά στα μίντια. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στη ζωή μου. Προσπαθώ με διαφορετικό τρόπο να χειριστώ άσχημες καταστάσεις. Δεν έχω ιδέα τί μου συνέβη. Δεν μπορώ να εξηγήσω τη συμπεριφορά μου. Δεν είμαι βίαιος παίκτης όμως ξέρω ότι έκανα λάθος και ότι πρέπει να τιμωρηθώ", δήλωσε μετανιωμένος ο Πέπε μετά τη λήξη του αγώνα, με την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να τον τιμωρεί πάντως με ποινή αποκλεισμού 10 αγωνιστικών και να τον θέτει νοκ-άουτ από το υπόλοιπο εκείνης της σεζόν. Σημειώνεται πως η συμπεριφορά-παραλήρημα του Πέπε στηλιτεύτηκε από πολλούς συναδέλφους του, με τον Τσάβι της Μπαρτσελόνα να είναι κατηγορηματικός: "Είναι ντροπή αυτό που έγινε! Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόταν. Σίγουρα ήταν εκτός ελέγχου. Στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο οι αθλητές πρέπει να δίνουν το παράδειγμα. Πόσο μάλλον όταν αγωνίζονται σε δύο τεράστιους συλλόγους όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα".

✔ Τάρας Στεπανένκο vs Βιτάλι Μπορντιγιάν (Ουκρανία - Μολδαβία, 2013)

Ο Τάρας Στεπανένκο αγωνίζεται στη Σαχτάρ Ντόνετσκ από το 2010 ωστόσο η φάση που τον έχει κάνει αρκετά γνωστό στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό έλαβε χώρα πριν μερικά χρόνια σε παιχνίδι που φορούσε τη φανέλα με το εθνόσημο. Συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου 2013 σε αναμέτρηση της Ουκρανίας με την Μολδαβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τον Ουκρανό σέντερ μπακ να αντικρύζει απολύτως δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα για ένα απίστευτα βίαιο μαρκάρισμα στον Βιτάλι Μπορντιγιάν. Ο Στεπανένκο πήρε φόρα στις καθυστερήσεις του αγώνα και απογειώθηκε, για να χτυπήσει με μία τρομερή καρατιά (και με τα δύο πόδια) τον αντίπαλό του, ενώ μάταια προσπάθησε για μερικά δευτερόλεπτα να πείσει τον διαιτητή πως στόχος του ήταν η μπάλα και όχι το... κεφάλι του Μολδαβού ποδοσφαιριστή.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ