ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

Πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές φτάνουν στη δύση της καριέρας τους και σύμφωνα με το "Football Manager" υπάρχουν παίκτες με λαμπρό μέλλον... (VIDEOS)

Ένα θέμα για τα επόμενα μεγάλα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με σύμμαχο την τεράστια βάση δεδομένων του "Football Manager" έφτιαξε η "Mirror". Στο δημοσίευμα παρουσιάζονται οι 20 καλύτεροι παίκτες σύμφωνα πάντα με το γνωστό παιχνίδι.

Στη λίστα όλοι οι παίκτες είναι από 21 ετών και κάτω όμως ήδη οι περισσότεροι από αυτούς είναι γνωστοί.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

1. Γιούρι Τίλεμανς ( Άντερλεχτ)

Στα 18του χρόνια ο Γιούρι Τίλεμανς θεωρείται ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Πέρσι έκανε το ντεμπούτο του με την Άντερλεχτ και έκτοτε πήρε φανέλα βασικού. Σε αυτή τη διετία έχει αγωνιστεί σε 83 παιχνίδια και έχει σκοράρει δέκα φορές. Παράλληλα, είναι διεθνείς με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου και ήδη αγωνίζεται στην Κ21 παρότι είναι μικρότερος ηλικιακά.

Ήδη, η Ατλέτικο Μαδρίτης τον παρακολουθεί στενά και για αυτό το λόγο η Άντερλεχτ του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

2. Μάρτιν Έντεγκααρντ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Εάν κάποιος έλεγε στον Μάρτιν Έντεγκααρντ ότι στα 16 του χρόνια θα είχε κάνει ήδη το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης ίσως να μην τον πίστευε.

Το όνομα του έχει γίνει ήδη γνωστό αφού η μεταγραφή του στην Μαδρίτη έγινε σίριαλ. Το παιδί θαύμα του Νορβηγικού ποδοσφαίρου έχει παίξε ήδη στην εθνική ομάδα των ανδρών της χώρας και από τις 21 Ιανουαρίου που έκλεισε στη Ρεάλ μετρά συνολικά 12 συμμετοχές με την πρώτη και τη δεύτερη ομάδα.

Το μέλλον δεν μπορούμε να το προβλέψουμε αλλά είναι δεδομένο ότι ο Έντεγκααρντ θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

3. Ραχίμ Στέρλινγκ (Λίβερπουλ)

Γεννημένος στο Κίνγκστον της Τζαμάικα ο Στέρλινγκ έχει πάρει πολλά από τα στοιχεία του συμπατριώτη του Γιουσέιν Μπολτ αφού η ταχύτητα αποτελεί ένα από τα βασικά του όπλα.

Το 2010 ο Ράφα Μπενίτεθ έδωσε 600.000 λίρες για να κάνει δικό του τον νεαρό άσο και η επιμονή του δικαιώνεται τώρα. Στα 20του χρόνια ο Στέρλινγκ αποτελεί βασικό γρανάζι της Λίβερπουλ και τις τρεις τελευταίες σεζόν σε 91 συμμετοχές μετρά 18 γκολ. Παράλληλα, έχει κερδίσει και την κλήση του στην εθνική ομάδα των ανδρών της Αγγλίας όπου ήδη έχει 16 συμμετοχές και ένα τέρμα.

Το εάν θα μείνει τελικά στη Λίβερπουλ δεν το ξέρουμε, αλλά σίγουρα θα ενδιαφερθούμε για εκείνον αρκετά...

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

4. Λέον Γκορέτσκα (Σάλκε)

Ο πρώτος Γερμανός της λίστας (υπάρχουν αρκετοί σε αυτή) είναι ο Λέον Γκορέτσκα. Ο 20χρονος μέσος της Σάλκε έχει ήδη δείξει δείγματα μεγάλου παίκτη.

Οι συμπατριώτες του τον πιστεύουν αρκετά και το ίδιο συμβαίνει και με τους υπεύθυνους του Football Manager. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπόχουμ και το καλοκαίρι του 2013 πήγε στη Σάλκε. Σε αυτά τα δύο χρόνια έχει αγωνιστεί 35 φορές και έχει σκοράρει τέσσερα γκολ. Πρόκειται για έναν μέσο με έφεση στο σκοράρισμα ο οποίος βλέπει γήπεδο και να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς ρόλους και θέσεις.

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

5. Αντνάν Γιανουζάι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Η νέα φουρνιά παικτών του Βελγίου έχει πολλά μεγάλα ταλέντα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο Αντνάν Γιανουζάι. Οι συστάσεις είναι περιττές αφού ήδη το όνομά του έχει γίνει γνωστό δείχνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η πρώτη που πίστεψε στο ταλέντο του ήταν η Άντερλεχτ, ενώ το καλοκαίρι του 2011 η Μάντσεστερ τον έκανε δικό της. Αφού πραγματοποίησε το "αγροτικό" του στη δεύτερη ομάδα από το 2013 αποτελεί μέλος της πρώτης και ήδη μετρά 45 συμμετοχές με τέσσερα γκολ.

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

6. Γιούλαν Μπραντ (Μπάγερν Λεβερκούζεν)

Ο δεύτερος της γερμανικής σχολής που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των παικτών της λίστας. Ιδιαίτερα όσοι παρακολουθούν την Μπουντεσλίγκα θα τον γνωρίζουν αφού από την περασμένη περίοδο αγωνίζεται ως βασικός στην Μπάγερν Λεβερκούζεν.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετρά ήδη 37 συμμετοχές και έξι γκολ και αποτελεί βασικό μέλος όλων των μικρών εθνικών ομάδων της Γερμανίας. Οι ειδικοί μιλούν για έναν ακραίο μεσοεπιθετικό ικανό να κάνει τη διαφορά ο οποίος παράλληλα διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και έφεση στο σκοράρισμα.

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

7. Μέμφις Ντεπάι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ήδη η μεταγραφή του από την Αϊντχόφεν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρείται ως μία από τις καλύτερες κινήσεις του Λουί Φαν Χααλ στην Μάντσεστερ.

Κατά πολλούς είναι ο καλύτερος ακραίος επιθετικό και διάδοχος του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μεσοεπιθετικός που έχει εξαιρετική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 17του αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της Αϊντχόφεν. Στην τετραετία του εκεί σε 90 συμμετοχές είχε 39 γκολ και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο του βήμα.

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

8. Ματέο Κόβατσιτς (Ίντερ)

Γεννημένος στην Αυστρία, αλλά Κροατικής υπηκοότητας ο Ματέο Κόβατσιτς είναι από τους μεγάλους της λίστας. Έχοντας πατήσει πλέον τα 21του χρόνια αναζητά τη σταθερότητα στην απόδοσή του.

Το μεγάλο βήμα το έκανε στα 19 του όταν από την Ντιναμο Ζάγκρεμπ πήγε στην Ίντερ. Στα δύο χρόνια παρουσίας του στους "νερατζούρι" έχει 80 συμμετοχές με 5 γκολ, αλλά το μέλλον του στο Μιλάνο κρίνεται αβέβαιο.

Η απόκτηση του Ζοφρέ Κοντογκμπιά έκανε τη Λίβερπουλ να βλέπει στο πρόσωπο του 21χρονου Κροάτη τον νέο Κοουτίνιο.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 30:  David Luis and Marquinhos of Paris Saint-Germain celebrate the victory after the UEFA Champions League between Paris Saint-Germain FC and FC Barcelona at Parc Des Princes on September 30, 2014 in Paris, France.  (Photo by Xavier Laine/Getty Images)
PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 30: David Luis and Marquinhos of Paris Saint-Germain celebrate the victory after the UEFA Champions League between Paris Saint-Germain FC and FC Barcelona at Parc Des Princes on September 30, 2014 in Paris, France. (Photo by Xavier Laine/Getty Images) GETTY IMAGES

9. Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν)

Μπορεί πριν από λίγες ημέρες να έγινε και αυτός 21, αλλά ήδη έχουν δοθεί για εκείνον περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ.

Ο λόγος για τον Μαρκίνιος ο οποίος αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της Παρί Σεν Ζερμέν και της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας για το κέντρο της άμυνας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετρά 107 συμμετοχές και επτά γκολ σε Κορίνθιανς, Ρόμα και Παρί Σεν Ζερμέν.

Το εάν θα καταφέρει να γίνει ο νέος Τιάγκο Σίλβα δεν το ξέρουμε, όμως ήδη μαθαίνει πολλά δίπλα του.

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

10. Μαξ Μάιερ (Σάλκε)

Τρίτος Γερμανός μέσα σε αυτή τη δεκάδα και δεύτερος από τη χρυσή γενιά που φέρεται να έχει στις τάξεις της η Σάλκε. Ο Μαξιμίλιαν Μάιερ έχει καταφέρει στα 19 του χρόνια να μιλούν ήδη για αυτόν.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 το 2012 ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ, καλύτερος παίκτης και μέλος της καλύτερης ενδεκάδας του τουρνουά. Με αυτά τα παράσημα άρχισε να κερδίζει τη θέση του στην πρώτη ομάδα της Σάλκε.

Ο χρόνος συμμετοχής του αυξήθηκε και σε μια τριετία μετρά 75 συμμετοχές και 13 γκολ.

Οι υπόλοιποι της 20άδας

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

11. Ντομένικο Μπεράρντι (Γιουβέντους)

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

12. Πιερ Χόιμπιεργκ (Μπάγερν Μονάχου)

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

13. Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

14. Μπερνάρντο Σίλβα (Μονακό)

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

15. Αλεξάνταρ Μίτροβιτς (Άντερλεχτ)

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

16. Κεϊτά Μπαλντέ (Λάτσιο)

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

17. Χοσέ Μαρία Χιμένες (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

18. Γκάμπριελ (Σάντος)

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

19. Μουνίρ Ελ Χανταντί (Μπαρτσελόνα)

Τα διαμάντια της επόμενης γενιάς

20. Άντονι Μαρτιάλ (Μονακό)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ