ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συζητήσεις για φιλικό Β. Κορέας - Ν. Κορέας

Συζητήσεις για φιλικό Β. Κορέας - Ν. Κορέας

Το ποδόσφαιρο προσπαθεί να ενώσει γι' ακόμη μία φορά, με τις ομοσπονδίες της Βορείου και Νοτίου Κορέας έχουν εκκινήσει συζητήσεις για τη διεξαγωγή φιλικού, παρά τις χείριστες πολιτικο-διπλωματικές σχέσεις.

Μπορεί η ένταση μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας να έχει αποκλιμακωθεί σε κάποιο βαθμό, ωστόσο οι πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο ασιατικών χωρών δεν έχουν εξομαλυνθεί πλήρως. Οι δύο ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες εκίνησαν συζητήσεις για τη διεξαγωγή φιλικής αναμέτρηση μεταξύ των αντιστοίχων ποδοσφαιρικών εθνικών ομάδων, ανδρών και γυναικών.

Οι συζητήσεις έγιναν σε καλό κλίμα, οι καλές προθέσεις διαπιστώθηκαν κι από τις δύο πλευρές, ωστόσο οριστική συμφωνία δεν επετεύχθη. "Ο Τσουνγκ-Μονγκ (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νοτίου Κορέας) συναντήθηκε μόνο 20 λεπτά με τον Ρι Γιουνγκ-Ναμ (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βορείου Κορέας). Δεν είχαν χρόνο να φθάσουν σε συμφωνία, αλλά ξεκίνησαν τις συζητήσεις", επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νοτίου Κορέας στο πρακτορείο AFP.

Όπως άφησε να εννοηθεί, εάν όλα κυλήσουν ομαλά, θα προγραμματιστούν δύο φιλικές αναμετρήσεις. Μία ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των ανδρών και μία ανάμεσα σ' αυτές των γυναικών. Από τα τέλη του προηγούμενου μηνός η σχέση των δύο χωρών παρουσιάζει βελτίωση, ωστόσο η περιοχή είναι "καζάνι που βράζει" και όλοι είναι σε επαγρύπνηση. Το ποδόσφαιρο καλείται να αποδείξει γι' ακόμη μία φορά ότι ο ρόλος του είναι να ενώνει, κι όχι να χωρίζει.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ