ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο... χαλαρό λειτουργεί ο εγκέφαλος του Νεϊμάρ

Στο... χαλαρό λειτουργεί ο εγκέφαλος του Νεϊμάρ

Ιάπωνες νευρολόγοι υποστηρίζουν πως ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Νεϊμάρ, εκτελεί σχεδόν αυτόματα τις κινήσεις και τα κόλπα του στο γήπεδο χωρίς να χρειαστεί να σκεφτεί. Διαβάστε τι αναφέρει η έρευνα.

Όταν παίρνει την μπάλα στα πόδια του, ξέρει να την κουμαντάρει όσο ελάχιστοι. Από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και με πολύ καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτός είναι ο Νεϊμάρ, ο οποίος όμως και για μια άλλη... ιδιαιτερότητα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες.

Νευρολόγοι από την Ιαπωνία μέτρησαν την δραστηριότητα του εγκεφάλου του Νεϊμάρ, όταν παίζει ποδόσφαιρο και συγκρίνοντάς το με έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, χρησιμοποιεί 10% λιγότερους νευρικούς πόρους τις στιγμές που κάνει κάποια ντρίμπλα ή πολλά τρικ πάνω στο χορτάρι

Οι επιστήμονες κατέγραψαν την δραστηριότητα του εγκεφάλου του Βραζιλιάνου επιθετικού της Μπαρτσελόνα και της "σελεσάο" τον περασμένο Φεβρουάριο και η σύγκριση έγινε με παίκτες που παίζουν σε χαμηλότερες κατηγορίες της Ισπανίας και με αθλητές άλλων σπορ.

Το πόρισμα έδειξε πως ο Νεϊμάρ κάνει τα διάφορα κόλπα του χωρίς να σκεφτεί ιδιαίτερα, περισσότερο με το ένστικτο και με φυσικότητα, με το μυαλό του να παίρνει αποφάσεις με... αυτόματο πιλότο.

Ένας από τους ερευνητές, ο Ελίτσι Νάιτο, μίλησε στο AFP και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "η εγκεφαλική δραστηριότητα του Νεϊμάρ "κατά τη διάρκεια των αγώνων" είναι 10% χαμηλότερη σε σχέση με έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή" και πως "καταναλώνει πολύ περιορισμένους νευρικούς πόρους για την περιοχή των ποδιών κατά τη διάρκεια της κίνησης με την μπάλα".

Μάλιστα, πρόσθεσε πως αυτό τον βοηθάει να έχει περισσότερη ελευθερία στις κινήσεις του, να κάνει περισσότερα κόλπα και ντρίμπλες, ενώ για το αν κάτι ανάλογο μπορεί να ισχύει με τους Ρονάλντο και Μέσι, είπε ότι πολύ πιθανό να ισχύει και με εκείνους αν ληφθεί υπόψιν όλα όσα κάνουν με την μπάλα στα πόδια.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ