ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στις Βρυξέλλες ο καταζητούμενος τρομοκράτης

Στις Βρυξέλλες ο καταζητούμενος τρομοκράτης

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τον Νο1 καταζητούμενο, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Η εξομολόγηση-σοκ του Χαβιέρ Παστόρε και το οικουμενικό μήνυμα στο Αγγλία-Γαλλία.

Συγκλονισμένη παραμένει η φίλαθλη κοινή γνώμη μετά το μακελειό στο Παρίσι, γύρω από το "Σταντ ντε Φρανς" και το Μπατακλάν. Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ εθεάθη την Παρασκευή κοντά στο γήπεδο, στο οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί, την Τρίτη, η φιλική αναμέτρηση μεταξύ των εθνικών ομάδων Βελγίου και Ισπανίας. Το "ευχαριστώ" του Πατρίκ Κανέρ στην ασφάλεια του "Σταντ ντε Φρανς" και το οικουμενικό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας στο "Γουέμπλεϊ" με τη Μασσαλιώτιδα.

Πέρασε από το "Ρουά Μποντουέν" ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, "Le Soir", ο όγδοος τρομοκράτης - υπεύθυνος για το μακελειό στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ - εθεάθη την περασμένη Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του γηπέδου "Ρουά Μποντουέν" στις Βρυξέλλες, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί την Τρίτη η φιλική αναμέτρηση μεταξύ των εθνικών Βελγίου και Ισπανίας.

Η "σκάλα συναγερμού" στο Βέλγιο ανέβηκε από το 3 στο 4 με τα βελγικά ΜΜΕ να συνδέουν την ακύρωση του προγραμματισμένου φιλικού - παρά το γεγονός ότι η "φούρια ρόχα" ταξίδεψε κανονικά - με την εμφάνιση του Νο1 καταζητούμενου παγκοσμίως αυτή τη στιγμή.

Στις Βρυξέλλες ο καταζητούμενος τρομοκράτης

Σύμφωνα με τη φλαμανδική εφημερίδα "Het Nieuswblad", οι Μοχάμεντ Αμρί και Χαμζά Ατού - δύο άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σχέση με τους μακελάρηδες του Παρισιού - έδωσαν αντιφατικές απολογίες, στην ανάκρισή τους από τη βελγική αστυνομία.

Ο Ατού υποστήριξε ότι αυτοί θα οδηγούσαν τον Αμπντεσλάμ το Σάββατο στο γήπεδο, ο Αμρί ότι θα άφηναν τον Νο1 καταζητούμενο τζιχαντιστή στη συνοικία των Βρυξελλών, Μόλενμπεεκ. Εκεί, όπου, τη Δευτέρα η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Το σοκ του Παστόρε με τους νεκρούς φίλους του

Σοκαρισμένοι είναι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Ligue 1 και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Ένας από αυτούς, ο Αργεντινός εξτρέμ της Παρί Σεν-Ζερμέν, Χαβιέρ Παστόρε : "Δύο από τους φίλους μου ήταν στο Μπατακλάν, έχουν ένα ρεστοράν 300 μέτρα από εμένα. Ήταν στη συναυλία και δυστυχώς είναι νεκροί. Θα είναι σοκαριστικό να ξαναβρούμε την πόλη μας, μετά από αυτή την τραγική κατάσταση", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Στις Βρυξέλλες ο καταζητούμενος τρομοκράτης

Στο "Σταντ ντε Φρανς αποφεύχθη το νέο Χέιζελ

Η παραπάνω φράση ανήκει στο Γάλλο υπουργό αθλητισμού, Πατρίκ Κανέρ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο των ανδρών ασφαλείας του γηπέδου της γαλλικής πρωτεύουσας και τη συμπεριφορά που επέδειξαν το βράδυ της Παρασκευής.

Στις Βρυξέλλες ο καταζητούμενος τρομοκράτης

"Πρέπει να επικροτήσουμε τη στάση των ανδρών ασφαλείας, οι οποίοι κράτησαν τους φιλάθλους μέσα στο "Σταντ ντε Φρανς" μετά τις εκρήξεις, γιατί θα μπορούσε εύκολα να δημιουργηθεί ένας πανικός τύπου Χέιζελ", υποστήριξε ο παρών στο γήπεδο κατά την αναμέτρηση Γαλλίας - Γερμανίας, Γάλλος υπουργός Αθλητισμού.

Η "Μασσαλιώτιδα" σε δύο εκδοχές

Η φιλική αναμέτρηση μεταξύ των εθνικών Αγγλίας και Γαλλίας, την Τρίτη το βράδυ στο "Γουέμπλεϊ", ξεπερνά τα στενά όρια του ποδοσφαίρου. Στην αρχή (τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία) όλα έδειχναν ακύρωση. Τελικά το ματς θα διεξαχθεί κανονικά ως είχε και θα αποτελέσει την αφορμή για να σταλθεί ένα οικουμενικό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας.

Το "Γουέμπλεϊ" θα είναι ντυμένο στην απόχρωση τρικολόρ της σημαίας της Γαλλίας (μπλε, άσπρο, κόκκινο) κι όλο το γήπεδο θα ψάλλει έναν εθνικό ύμνο. Αυτόν της Γαλλίας. Τη "Μασσαλιώτιδα". Οι Άγγλοι δεν γνωρίζουν τους στίχους του γαλλικού εθνικού ύμνου και η κορυφαία εφημερίδα της Γαλλίας, "Equipe", παραδίδει δωρεάν μαθήματα.

Από το Παρίσι στο... Λονδίνο.

Οι "Irrésistibles Français" είναι ο αντίστοιχος "Γαλανόλευκος Φάρος" της εθνικής Γαλλίας. Πηγαίνει σ' όλα τα ματς της "τρικολόρ". Κι εντός κι εκτός. Ήταν και στο "Σταντ ντε Φρανς", θα είναι και στο "Γουέμπλεϊ".

"Φορούσαμε φανέλες και κασκόλ στο τρένο. Όλοι μας αποθέωναν και μας έλεγαν μπράβο. Οι Άγγλοι τραγουδούσαν για εμάς, κι εμείς γι' αυτούς. Θα περάσουμε ένα συμβολικό μήνυμα και θα είναι πολύ ωραίο αυτό"

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ