ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στις 26/2 οι εκλογές της FIFA, πιέσεις σε Πλατινί

Στις 26/2 οι εκλογές της FIFA, πιέσεις σε Πλατινί

Στις 26 Φεβρουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της FIFA και υπάρχουν πιέσεις στον Μισέλ Πλατινί να κατέβει και να διεκδικήσει το χρίσμα, διαδεχόμενος τον Σεπ Μπλάτερ.

Σε επτά μήνες θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της FIFA και συγκεκριμένα στις 26 Φεβρουαρίου 2016, όπως αποφάσισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Ο ίδιος ο Σεπ Μπλάτερ έκανε την ανακοίνωσε, θυμίζοντας πως είχε παραιτηθεί από την θέση του λίγες ημέρες μετά την πέμπτη σερί νίκη και υπό το βάρος του οικονομικού σκανδάλου επιφανών στελεχών της FIFA.

Ο 79χρονος Ελβετός παράγοντας είχε πει πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει, μετά φέρεται να ανακάλεσε και έχει επικρατήσει ένα μπάχαλο σχετικά με τις προθέσεις του και το τι θα πράξει μέχρι την εκλογική μάχη. Πλέον, αρχίζει η προεκλογική περίοδος και μένει να δούμε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι για να λάβουν το χρίσμα και να τον διαδεχτούν.

Ο Μισέλ Πλατινί δέχεται πιέσεις, ώστε να κατέβει υποψήφιος. Μάλιστα, φέρεται να έχει λάβει διαβεβαιώσεις στήριξης από τις ευρωπαϊκές Συνομοσπονδίες και από άλλα μέλη της FIFA σε Ασία και Αμερική (Νότια, Κεντρική και Βόρεια). Αυτή την στιγμή, ο νυν πρόεδρος της UEFA δείχνει πως έχει τον πρώτο λόγο για να νικήσει, αρκεί να αποφασίσει να κατέβει.

Από 'κει και πέρα, ας μην αποκλείουμε να δούμε υποψήφιο τον παλαίμαχο Βραζιλιάνο άσο, Ζίκο, ο οποίος είχε περάσει και από τον πάγκο του Ολυμπιακού την αγωνιστική περίοδο 2009-10, ενώ μένει να δούμε τι θα αποφασίσει ο Πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλi μπιν Χουσεϊν. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ