ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην εθνική Σαουδικής Αραβίας ο Μπάουσα

Στην εθνική Σαουδικής Αραβίας ο Μπάουσα

Μπορεί η Αργεντινή να μην γνωρίζει ακόμη εάν θα πάει στη Ρωσία για το Μουντιάλ 2018, τα ΗΑΕ να έχουν αποκλειστεί, αλλά ο Εντγάρδο Μπάουσα θα είναι εκεί καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Ο 65χρονος Ολλανδός προπονητής, Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, οδήγησε την εθνική Σαουδικής Αραβίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, αλλά το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε (η ομοσπονδία του ζήτησε να μένει υποχρεωτικά στη χώρα τις 23 ημέρες του μήνα, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό) και δεν θα είναι αυτός που θα καθοδηγήσει την ομάδα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Τον αντικατέστησε ο 59χρονος Αργεντινός προπονητής, Εντγάρδο Μπάουσα, ο οποίος ανακοινώθηκε ως νέος ομοσπονδιακός τεχνικός την Πέμπτη (14/9). Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος ήταν στο αντίστοιχο πόστο της εθνικής ΗΑΕ.

Με την τελευταία, από το Μάιο του 2017 όταν κι ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία, είχε μια ισοπαλία με την Ταϊλάνδη, μία νίκη επί της Σαουδικής Αραβίας (νέα του ομάδα) και μία ήττα από το Ιράκ.

Ο "Πατόν" είναι ο τρίτος Αργεντινός που θα καθοδηγήσει τη Σαουδική Αραβία σε Μουντιάλ - έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας - μετά τους Χόρχε Σολάρι (Μουντιάλ ΗΠΑ, 1994) και Γκαμπριέλ Καλδερόν (Μουντιάλ Γερμανίας, 2006).

Ο Εντγάρδο Μπάουσα καθοδήγησε σε αυτήν την προκριματική σειρά του Μουντιάλ και την εθνική Αργεντινής, αλλά απομακρύνθηκε κι αντικαταστάθηκε από τον Χόρχε Σαμπαόλι. Έπειτα ανέλαβε ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΑΕ.

Η δεύτερη δεν θα είναι σίγουρα στα γήπεδα της Ρωσίας, η παρουσία της πρώτης παραμένει αμφίβολη καθώς θα κριθεί στα τελευταία ματς, αλλά ο Αργεντινός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ