ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην εντατική ο Ριγκομπέρτ Σονγκ

Στην εντατική ο Ριγκομπέρτ Σονγκ
Σονγκ-Καμερούν

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Καμερούν, Ριγκομπέρτ Σονγκ, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της πατρίδας του με εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο του Καμερούν, αφού ο πρώην αρχηγός των "αδάμαστων λιονταριών", Ριγκομπέρτ Σονγκ, νοσηλεύεται στην εντατική με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα ΜΜΕ της αφρικανικής χώρας, ο 40χρονος βετεράνος αμυντικός βρισκόταν στο σπίτι του στη γειτονιά Οτζά της πρωτεύουσας Γιαουντέ, όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το απόγευμα της Κυριακής.

Η διακομιδή του στο Κέντρο Επειγόντων Μεσά έγινε άμεσα, με τους γιατρούς να μην δίνουν πληροφορίες στα ΜΜΕ και να περιορίζονται στο ότι "προς στιγμήν, ο Ριγκομπέρτ Σονγκ βρίσκεται υπό επιτήρηση".

Τα μέσα του Καμερούν κάνουν λόγο για σκέψεις από την οικογένειά του να μεταφερθεί στη Γαλλία για καλύτερη νοσηλεία, με την πρώτη κυρία της χώρας, Σαντάλ Μπιγιά, να είναι πρόθυμη συμβάλλει σε αυτό το σχέδιο.

Ο Σονγκ άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του το 1994 στη Μετς και έκτοτε βρέθηκε σε Σαλερνιτάνα (1998), Λίβερπουλ (1999), Γουέστ Χαμ (2000), Κολονία (δανεικός 2001), Λανς (2002), Γαλατάσαραϊ (2004) και Τράμπζονσπορ (2008-2010), χωρίς ποτέ να πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα.

Με την εθνική Καμερούν, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Πραγματοποίησε ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών στο Μουντιάλ του 1994, ενώ στέφθηκε πρωταθλητής Αφρικής το 2000 και το 2002. Σταμάτησε το 2010 μετά από 137 συμμετοχές και πέντε γκολ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ