ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Σλοβενία με 2.000€/μήνα ο Ριέρα!

Στη Σλοβενία με 2.000€/μήνα ο Ριέρα!
DRAGO WERNIG

Η απόκτηση του Άλμπερτ Ριέρα, κόστιζε το 2008 γύρω στο 10.000.000 ευρώ στη Λίβερπουλ. Πλέον, ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού συνεχίζει την καριέρα του στη Σλοβενία με μισθό, της τάξης των 2.000 ευρώ.

Οι εποχές της δόξας έχουν περάσει, ανεπιστρεπτί πλέον, για τον Άλμπερτ Ριέρα. Ο 33χρονος Ισπανός μέσος, πρώην των Ολυμπιακού, Λίβερπουλ, Εσπανιόλ και Γαλατάσαράι (μεταξύ άλλων), συνεχίζει την καριέρα του στη Σλοβενία με τη φανέλα της Ζαβρτς. Ο μισθός του, δεν ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.

Ουσιαστικά ο Ισπανός είναι ανενεργός από το Μάιο του 2015 και την τελευταία του εμφάνιση με τη Μαγιόρκα, απέναντι στην Μπέτις. Η νέα του ομάδα είναι η ΝΚ Ζαβρτς, η οποία βρίσκεται στην πέμπτη θέση της συνολικής κατάταξης της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος Σλοβενίας, έχοντας συγκεντρώσει 12 βαθμούς στις πρώτες εννιά αγωνιστικές. Δεν έχει κατακτήσει κάποιον σημαντικό τίτλο, παρά μόνο των μικρότερων εθνικών κατηγοριών της χώρας.

Το σημαντικό, πέρα από τη φθίνουσα αγωνιστική πορεία του Ισπανού είναι η αντίστοιχη, που παρουσιάζει και ο μισθός του. Από τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια, ο Ισπανός πρέπει να βολευτεί με τα 2.000 ευρώ. Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός του, όπως προβλέπεται από το συμβόλαιο που υπέγραψε. Αλλά, ακόμη κι έτσι, αυτομάτως καθίσταται ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Ζαβρτς.

Από τα ψηλά... στα χαμηλά

Ο Άλμερτ Ριέρα γεννήθηκε το 1982 στη Μανάκορ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μαγιόρκα και το 2001 προήχθη στην πρώτη ομάδα. Το 2003 έφυγε από την Ισπανία, προκειμένου να αγωνιστεί στη Γαλλία και την Μπορντό. Επιστροφή το 2005 στην Ισπανία, για λογαριασμό της Εσπανιόλ. Το 2006 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μάντσεστερ Σίτι και το 2008 έγινε κάτοικος Λίβερπουλ, αγωνιζόμενος στην ομώνυμη ομάδα.

Δύο χρόνια μετά ήρθε στη χώρα μας για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Μετά ακολούθησαν οι Γαλατάσαράι, Γουότφορντ, Ουντινέζε και προσφάτως η Μαγιόρκα. Φόρεσε το εθνόσημο τόσο με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας, όσο και με αυτή των Ανδρών, έχοντας τέσσερα γκολ σε 16 συμμετοχές. Πλέον φαίνεται να έχει συμβιβαστεί με την ποδοσφαιρική του μοίρα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ