ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Ροστόφ περιμένουν (ξανά) επένδυση από τον Ιβάν Σαββίδη

Στη Ροστόφ περιμένουν (ξανά) επένδυση από τον Ιβάν Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Αυτή η Ροστόφ αξίζει τον σεβασμό μας, για 8 μήνες όλη η πόλη ζούσε για το ποδόσφαιρο" δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης και οι υπεύθυνοι της ομάδας ποντάρουν στα "ζεστά" ρούβλια του.

Η ιστορία της σχέσης του Ιβάν Σαββίδη με τη Ροστόφ είναι γνωστή. Παλιότερα υπήρξε μεγαλομέτοχός της, πέρυσι ήταν ο μεγάλος χορηγός της, ωστόσο αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από τις τοπικές αρχές που έχουν τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας, με αποτέλεσμα η σχέση του, με τον σύλλογο με τον οποίο έχει ταυτίσει την παρουσία του στη Ρωσία, να περάσει από διάφορα κύματα.

Με βάση τα τελευταία ρεπορτάζ από τη Ρωσία, άπαντες στην περιοχή του Ροστόφ περιμένουν από τον ομογενή επιχειρηματία να επενδύσει και πάλι στην ποδοσφαιρική ομάδα και να τη βοηθήσει να μείνει όρθια απέναντι στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν κι ας κέρδισε αρκετά χρήματα από την ευρωπαϊκή πορεία της φέτος στο Champions League και το Europa League.

Τους έκαναν να πιστέψουν σ' αυτή την εξέλιξη οι δηλώσεις που έκανε στη Ρωσία ο Ιβάν Σαββίδης. "Με αυτά που μας έχει δείξει φέτος η Ροστόφ αξίζει ολόκληρο τον σεβασμό μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου της περιοχής μία ομάδα έχει φτάσει τόσο μακριά. Για 6, 8 μήνες ολόκληρη η πόλη ζούσε με το ποδόσφαιρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει συζητήσεις με τους ανθρώπους που πρόσφατα ανέλαβαν το μάνατζμεντ της Ροστόφ. Αυτό που, προφανώς, τον προβληματίζει είναι τα πολλά χρέη που εξακολουθεί να κουβαλά η Ροστόφ.

Παρότι έβαλε στα ταμεία της 18, 2 εκατ. ευρώ από τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της σε Champions και Europa League, η ομάδα κουβαλά χρέη ύψους 5.780.000 ευρώ. Τα 4 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε παλιούς φόρους και το υπόλοιπο ποσό σε οφειλές στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Προπονητικό τιμ και παίκτες είναι πλήρως εξοφλημένοι οικονομικά μέχρι τα τέλη του προηγούμενου έτους.

Που πήγαν τα χρήματα από τα ταμεία; Όπως αναφέρει το "sovsport.ru", το 70% στο να καλυφθούν οι παλιές οφειλές και μόλις το 30% για πληρωμές στην τωρινή ομάδα.

Πάντως, πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάληξη που θα έχει η πορεία της Ροστόφ φέτος στο πρωτάθλημα. Αν καταφέρει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, πιθανόν θα παραμείνει η ίδια διοίκηση. Διαφορετικά, αναμένονται σαρωτικές αλλαγές.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ