ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα άκρα οι σχέσεις Πλατινί - Μπλάτερ

Στα άκρα οι σχέσεις Πλατινί - Μπλάτερ

Ο πόλεμος ανάμεσα στον Μισέλ Πλατινί και τον Ζεπ Μπλάτερ συνεχίζεται με φόντο τον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο χορός των καταγγελιών ανάμεσα στον Μισέλ Πλατινί και τον Ζεπ Μπλάτερ καλά κρατεί. Όλα ξεκίνησαν από την ημέρα που ο πρώτος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στη Ζυρίχη, στις 26 Φεβρουαρίου του 2016 και μέχρι τότε περιμένουμε να δούμε πολλά επεισόδια.

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε η πρώτη επίθεση από την πλευρά του Μπλάτερ.

Ο Ελβετός, ανώτατος αξιωματούχος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, υποστήριξε ότι ο Γάλλος ομόλογός του της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, τον απείλησε με φυλακή ώστε να μη θέσει υποψηφιότητα, στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Τη Δευτέρα (17/8) η FIFA επιβεβαίωσε ότι θα ερευνήσει την πληροφορία που υπάρχει για για διανομή από την έδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ενός φακέλλου, που περιέχει "πληροφορίες" που θα επιβαρύνουν την προσπάθεια του Μισέλ Πλατινί, να διαδεχθεί τον Γιόζεφ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA.

Η σχετική ανακοίνωση της FIFA αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "Ο Ζερόμ Βαλκ έχει λάβει σχετική επιστολή από την UEFA και πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα για το θέμα". Η αρχή για τη συγκεκριμένη έρευνα έγινε έπειτα από παρέμβαση του γενικού γραμματέα της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος ζήτησε από την FIFA να διερευνήσει μία εκστρατεία σπίλωσης κατά του Μισέλ Πλατινί.

Για την την ακρίβεια σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Ινφαντίνο κυκλοφορεί ένας φάκελλος "αντι-Πλατινί". Φυσικά, τις επόμενες ημέρες περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις στο σχετικό θέμα αφού μέχρι το Φεβρουάριο αναμένεται να δουν πολλά τα μάτια μας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ