ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σουάρες: "Δεν κερδίζω τη Χρυσή Μπάλα γιατί είναι θέμα μάρκετινγκ"

Σουάρες: "Δεν κερδίζω τη Χρυσή Μπάλα γιατί είναι θέμα μάρκετινγκ"
Σουάρες

Ο Λουίς Σουάρες επέρριψε ευθύνες στον τομέα του μάρκετινγκ για την απουσία του από την τελική επιλογή της "Χρυσής Μπάλας" τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με συμπαίκτες και αντιπάλους.

Ο Λουίς Σουάρες είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έσπασε το δίπολο Λιονέλ Μέσι - Κριστιάνο Ρονάλντο από το 2007 μέχρι σήμερα, αλλά δεν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο στη φετινή "Χρυσή Μπάλα".

Ο Ουρουγουανός είναι ο κάτοχος του "Χρυσού Παπουτσιού" για το 2016, μιας διάκρισης που όπως και η "Χρυσή Μπάλα" καταλήγει ανελλιπώς τα τελευταία δέκα χρόνια στους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Παρ' όλα αυτά, η άλλη διάκριση χρειάζεται διαφορετικά πράγματα εκτός από γκολ, όπως επεσήμανε. "Η 'Χρυσή Μπάλα' έχει να κάνει περισσότερο με το μάρκετινγκ και τον Τύπο, παρά με τα επιτεύγματα στον αγωνιστικό χώρο. Κέρδισα όλα τα βραβεία που μου δόθηκαν. Το Χρυσό Παπούτσι αφορά το σκοράρισμα και δεν γίνεται να μου το πάρουν", δήλωσε ο 29χρονος φορ σε δημοσιογράφους μετά από την απονομή.

"Δεν έχω την ευκαιρία με τη Χρυσή Μπάλα, επειδή δουλεύει με βάσει το μάρκετινγκ κι εγώ δεν το έχω. Φιλοδοξία μου είναι να κερδίσω ακόμα ένα Champions League. Αυτό θα ήταν σπουδαίο".

Ο σκόρερ 40 τερμάτων πρωταθλήματος στην περσινή σεζόν ρωτήθηκε εάν εκτός του μάρκετινγκ, είναι δύσκολο να κατακτήσει το βραβείο και λόγω του ανταγωνισμού, με παίκτες όπως ο Μέσι για αντίπαλος.

"Φυσικά. Εγώ αναφερόμουν στο να μπεις στην τελική τριάδα. Το να κερδίσεις τη Χρυσή Μπάλα είναι αδύνατο, επειδή έχω το προνόμιο να παίζω με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Είναι ο καλύτερος στην ιστορία".

Ο ίδιος ο αρχηγός της εθνικής Ουρουγουάης, πάντως, δεν θέλει να συγκριθεί ούτε με τον Μέσι ούτε με τον Ρονάλντο: "Δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με κανέναν. Έχω τον τρόπο μου να παίζω και να ζω, που είναι διαφορετικός. Ο τρόπος μου είναι να βοηθάω την ομάδα. Εάν πάρω ατομικά βραβεία, είναι καλοδεχούμενα γιατί είναι σκόρερ και μερικές φορές εγωιστής. Οι συμπαίκτες μου, όμως, δεν με αφήνουν να παρασυρθώ και αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σουάρες: "Το Χρυσό Παπούτσι την επόμενη σεζόν, θα το κερδίσει ο..."
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ