ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σοκάρει ο Καρεμπέ: "Οι Γάλλοι είχαν κάνει εκθέματα δύο θείους μου"

Σοκάρει ο Καρεμπέ: "Οι Γάλλοι είχαν κάνει εκθέματα δύο θείους μου"
AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ο Κριστιάν Καρεμπέ υπηρέτησε την εθνική Γαλλίας ως ποδοσφαιριστής, ωστόσο ποτέ δεν ήταν απολύτως εντάξει με αυτό, όπως εξήγησε σε συνέντευξή του.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ παραχώρησε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό " Sport-Bild" και μεταξύ των ποδοσφαιρικών ζητημάτων που αναλύθηκαν, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις απάνθρωπες καταστάσεις που βίωσε η οικογένειά του και οι οποίες επηρέασαν την οπτική και του ίδιου.

Ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν τραγούδησε τον εθνικό ύμνο σε κανένα από τα 53 παιχνίδια που αγωνίστηκε με την εθνική Γαλλία. Η απάντησή του ήταν αποστομωτική...

"Η οικογένειά μου προέρχεται από τις γαλλικές κτήσεις στη Νέα Καληδονία. Εκεί γεννήθηκα. Ο κόσμος από τη Νέα Καληδονία πέρασε πολύ σκληρά χρόνια εξαιτίας των Γάλλων, επειδή έχουν διαφορετική εμφάνιση. Γι' αυτόν τον λόγο, δύο από τους θείους μου έγιναν εκθέματα το 1931 σε μία επίδειξη στο Παρίσι για την ιστορία της αποικιοκρατίας, σαν ζώα, σαν να είναι στον ζωολογικό κήπο. Αυτό δεν είναι αποδεκτό από μένα", αποκρίθηκε.

Όσο για τον αν κατανοεί αυτό που συμβαίνει κυρίως στις ΗΠΑ, όπου επαγγελματίες αθλητές δεν στέκονται όρθιοι και δεν τραγουδούν τον εθνικό ύμνο, ως αντίδραση στον φυλετικό διαχωρισμό, ήταν σαφής.

"Όχι μόνο το καταλαβαίνω, αλλά νομίζω ότι είναι σωστό και σημαντικό. Αν αναγνωρίζεις διαχωρισμό, τότε πρέπει να υπερασπιστείς τη θέση σου εναντίον του".

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ