ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Σοκ" στο 94' για Δώνη στον ημιτελικό

"Σοκ" στο 94' για Δώνη στον ημιτελικό

Με γκολ στο 94' η Αλ-Αχλί νίκησε με 3-2 την Αλ-Χιλάλ του Γιώργου Δώνη και προκρίθηκε στον τελικό του Ασιατικού Champions League! (video)

Μία ανάσα βρέθηκε από τον τελικό του Ασιατικού Champions League ο Γιώργος Δώνης, καθώς η Αλ-Χιλάλ ηττήθηκε με 2-3 από την Αλ-Αχλί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με γκολ στο 94'!

Η Αλ-Αχλί προηγήθηκε 2-0 με τα τέρματα των Λίμα στο 17' και Έβερτον Ριμπέιρο στο 45', αλλά μείωσε στο 51' ο Αΐλτον Αλμέιδα (πρώην του ΑΠΟΕΛ) και ισοφάρισε στο 64' ο Κάρλος Εντουάρντο.

Και τα 4 αυτά γκολ τα πέτυχαν Βραζιλιάνοι, ενώ η ο ομάδα του Δώνη θα έπαιρνε την πρόκριση στον τελικό χάρη στον κανόνα των εκτός έδρας γκολ, καθώς ο πρώτος ημιτελικός στην Σαουδική Αραβία είχε ολοκληρωθεί ισόπαλος με 1-1.

Τελικά στο 94' ο Νοτιοκορεάτης, Κουόν Κιούνγκ-Γουόν, σκόραρε για το τελικό 3-2 και χάρισε στην Αλ-Αχλί την πρόκριση στον τελικό για 3η φορά στην ιστορία της και θα διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο κόντρα στην Guangzhou Evergrande από την Κίνα ή την Gamba Osaka από την Ιαπωνία.

Η Αλ-Χιλάλ δεν κατάφερε να πάρει την 6η της πρόκριση στον τελικό του Champions League και θα ήταν δεύτερη συνεχόμενη, καθώς πέρσι με τον Ρουμάνο, Λαουρέντσιου Ρέγκεκαμπφ, στον πάγκο, έχει χάσει στον τελικό από την Western Sydney Wanderers (Αυστραλία).

Στόχος ήταν να φτάσει στην κορυφή των κατακτήσεων την Pohang Steelers από τη Νότιο Κορέα (έχει 3 τρόπαια). Η Αλ-Χιλάλ έχει πάρει το τρόπαιο το 1991 και το 2000, ενώ το έχει χάσει στον τελικό το 1986, το 1987 και το 2014.

Αλ-Αχλί - Αλ-Χιλάλ 3-2

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ