ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σενάριο για Champions League που πληγώνει την Ελλάδα

Σενάριο για Champions League που πληγώνει την Ελλάδα

Ιταλική εφημερίδα αποκάλυψε το σχέδιο της UEFA για να σώσει το Champions League. Προνόμια σε ιστορικές ομάδες και ισχυρές χώρες, πίκρα για τους Έλληνες!

Οι πιο ισχυροί σύλλογοι της Ευρώπης θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους λίγκα, ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με 20 ή 24 ομάδες και να πάψουν ενδεχομένως να αγωνίζονται εντός συνόρων.

Αυτό το σενάριο ισχύει, είναι δεδομένο πως έχουν γίνει συζητήσεις και μάλιστα σε αυτές τις συζητήσεις έχει πάρει μέρος και ο Ολυμπιακός, αν και δεν πρόκειται ποτέ να επιβεβαιωθεί επίσημα.

Σύμφωνα λοιπόν με την σπουδαία ιταλική αθλητική εφημερίδα, "La Gazzetta dello Sport", η UEFA έχει σχέδιο, έχει τρόπο να αποτρέψει την δημιουργία της λίγκας, αλλάζοντας τα δεδομένα στο Champions League. Προφανώς δίνοντας περισσότερα προνόμια στους ισχυρούς.

Σύμφωνα λοιπόν με τους Ιταλούς, η UEFA θέλει από το 2018 να δίνει στις ισχυρές χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία) από 4 ομάδες με πρόκριση απευθείας τους ομίλους. Μάλιστα οι 3 πρώτες από το πρωτάθλημα θα κερδίζουν την πρόκριση και η 4η θα είναι κάποια ιστορική ομάδα που δεν θα τα έχει καταφέρει, όπως πχ Λίβερπουλ, ManUtd, Ίντερ και Μίλαν!

Στις χώρες που ακολουθούν, δηλαδή σε Γαλλία, Πορτογαλία και Ρωσία (σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα), θα δίνονται από δύο εισιτήρια για τους ομίλους

16 θέσεις στους 4 ισχυρούς, άλλες 6 στις επόμενες τρεις χώρες και φτάνουμε στις 22 ομάδες. Στις επόμενες 4-5 χώρες (Ουκρανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Τουρκία) θα δίνονται 4-5 εισιτήρια και στα προκριματικά θα δίνονται μόνο τα 5-6 εισιτήρια που θα περισσεύουν.

Όπως λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα πράγματα για τις ελληνικές ομάδες θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα θα είσοδο τους ομίλους του Champions League, αν όντως η UEFA αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές, καθώς από την 13η θέση η Ελλάδα έχει πέσει στην 15η της κατάταξης!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ