ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρίβερ Vs Μπόκα, πόλεμος ξανά

Ρίβερ Vs Μπόκα, πόλεμος ξανά

Το Superclásico πλησιάζει και μετά από χρόνια Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ φέτος ίσως δώσουν "μάχη" τίτλου, όμως ίσως γίνει το ίδιο και για το Libertadores

Μετά από αρκετά χρόνια Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς είναι ξανά σε υψηλό επίπεδο αμφότερες και φέτος ίσως δούμε μεγάλη μεταξύ τους "μάχη" για τον τίτλο.

Τα πράγματα πλέον είναι διαφορετικά στην Αργεντινή. Πρωταθλητής είναι ένας, δεν υπάρχει Apertura και Clausura, ή Inicial και Final όπως είχαν μετονομαστεί. Το πρωτάθλημα είναι ένα.

Ιδιαίτερο πάντως, καθώς μετέχουν 30 ομάδες, με 30 αγωνιστικές. Ένας γύρος δηλαδή και στις 29 αγωνιστικές προστίθεται άλλη μία με τα ντέρμπι στην αντίθετη έδρα. Μπόκα και Ρίβερ θα παίξουν αντίπαλες κανονικά δύο φορές, μία στο "Μπομπονέρα" και μία στο "Μονουμεντάλ".

Σιγά-σιγά πάντως ο αριθμός των ομάδων θα μειώνεται και θα γίνει κανονικό, στα ευρωπαϊκά πρότυπα, με δύο γύρους.

Ρίβερ Vs Μπόκα, πόλεμος ξανά

Οι δύο καλύτεροι

Στο 2014 η Ρίβερ Πλέιτ ήταν η καλύτερη ομάδα στην Αργεντινή, ίσως και σε όλη την Λατινική Αμερική.

Κατέκτησε το Inicial 2014 απολύτως δίκαια, ενώ έχασε το Final 2014 επειδή... σχεδόν το επέλεξε. Συγκεκριμένα, κατέκτησε το Copa Sudamericana, δηλαδή το αντίστοιχο... Europa League, επιλέγοντας να παίζει με τα... δεύτερα σε αρκετά ματς πρωταθλήματος.

Η Ρίβερ Πλέιτ θα μπορούσε να είχε πάρει εύκολα το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, όμως... αυτοκτόνησε, καθώς 6 αγωνιστικές πριν το τέλος είχε 8 βαθμούς περισσότερους από την Ράσινγκ Κλουμπ (!), από την οποία έχασε στο ντέρμπι κορυφής της 17ης αγωνιστικής (προσπέραση) παίζοντας με τα... δεύτερα, αφού ακολουθούσε ημιτελικός με την Μπόκα Τζούνιορς για το Copa Sudamericana, το οποίο τελικά και κατέκτησε.

Η Μπόκα στο 2014 είχε αρχίσει να συνέρχεται από την δική της αγωνιστική κρίση. Δεν κόντραρε την Ρίβερ Πλέιτ, αλλά κατάφερε στο Inicial 2014 να τερματίσει 2η μαζί με Εστουδιάντες και Γοδόι Κρους (-5 από την Ρίβερ).

Στο Final 2014 επίσης δεν κατάφερε να διεκδικήσει τίτλο, όμως έπαιξε ημιτελικό με την Ρίβερ Πλέιτ στο Copa Sudamericana, όπου αποκλείστηκε.

Στο 2015 πλέον με το νέο πρωτάθλημα και παίζοντας αμφότερες στο Copa Libertadores (αντίστοιχο Champions League), φαίνεται πως μπορούμε να δούμε μεγάλες "μάχες", υψηλού επιπέδου πλέον.

Η Μπόκα έχει δημιουργήσει καλό σύνολο, εύκολα πέρασε στους "16" του Libertadores και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα μετά από 8 αγωνιστικές.

Η Ρίβερ Πλέιτ έχει προβλήματα στο Libertadores και η πρόκριση από τους ομίλους θα κριθεί τελευταία αγωνιστική.

Ρίβερ Vs Μπόκα, πόλεμος ξανά

Πιθανή μάχη στους "16"

Αν η Ρίβερ Πλέιτ τελικά περάσει θα έχει από τις χειρότερες επιδόσεις των 16, ενώ η Μπόκα θα έχει από τις καλύτερες. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να παίξουν αντίπαλες στους "16".

Αν η Μπόκα έχει την καλύτερη επίδοση και η Ρίβερ την χειρότερη, δηλαδή 1ος με 16ο ή εν συνεχεία 2ος με 15ο κτλ. Αν όμως πχ η Μπόκα είναι πρώτη και η Ρίβερ 15η ή 14η, τότε δεν συναντιόνται μέχρι τον τελικό!

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, η Μπόκα έχει 20 βαθμούς και η Ρίβερ 18, έχοντας μαζί της στην 2η θέση τις Σαν Λορένσο και Ροσάριο Σεντράλ.

Το πρωτάθλημα πλέον είναι μεγάλο και ευνοεί "μάχη" μεταξύ των δύο μεγάλων. Τελευταία φορά που είχαν τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, χωρίς να ισοβαθμούν με κάποιον ήταν στο Clausura 2004, όταν η Ρίβερ Πλέιτ τερμάτισε με 40 βαθμούς και η Μπόκα Τζούνιορς με 36.

Δεν αργεί το Superclásico

Το πρώτο μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι δεν αργεί, καθώς στις 3 Μαΐου η Μπόκα Τζούνιορς υποδέχεται την Ρίβερ Πλέιτ στο "Μπομπονέρα". Superclásico μετά από πολλά χρόνια που και οι δύο ομάδες θα έχουν το μυαλό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ