ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρίβερ Πλέιτ για τελικό με γκολάρα του Μόρα

Ρίβερ Πλέιτ για τελικό με γκολάρα του Μόρα

Η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε 2-0 την Γκουαρανί στο "Μονουμεντάλ" και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Copa Libertadores. Γκολάρα με τρομερή λόμπα από τον Ροντρίγκο Μόρα (video)

Η Ρίβερ Πλέιτ έκανε μεγάλο βήμα για πρόκριση στον τελικό του 2015 Copa Libertadores, καθώς στον πρώτο ημιτελικό νίκησε με 2-0 την Γκουαρανί στο "Μονουμεντάλ".

Το δεξί μπακ, Γκαμπριέλ Μερκάδο, άνοιξε το σκορ στο 60ό λεπτό και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ροντρίγκο Μόρα, νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ (λόμπα).

Ο Μόρα είναι Ουρουγουανός επιθετικός και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως όχι απλά έπρεπε να είχε κληθεί στην αποστολή της εθνικής για το 2015 Copa América, αλλά να είναι βασικός μαζί με τον Έντινσον Καβάνι στην επίθεση, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να καλύψει το κενό του Λουίς Σουάρες.

Την τελική πάσα και στα δύο γκολ έκανε ο Λούκας Αλάριο, 22άχρονος επιθετικός που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Κολόν Σάντα Φε για να καλύψει το κενό του Τεόφιλο Γκουτιέρες.

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα λίγο πριν το τέλος πέρασε στην θέση του Αλάριο, ενώ ο Λούτσο Γκονσάλες, το τρίτο απόκτημα, ήταν βασικός αριστερά στο κέντρο, στο κενό δηλαδή που άφησε ο Αριέλ Ρόχας (πήγε Κρους Ασούλ).

Στο ημίχρονο πάντως ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο αντικατέστησε τον Λούτσο με τον Γκονσάλο "Πίτι" Μαρτίνες, ο οποίος ξεκίνησε από τον πάγκο με τον Λεονάρντο Πόνσιο να παίζει ως επιτελικός μέσος μπροστά από τον Κρανεβίτερ (δεξιά φυσικά ο διεθνής Ουρουγουανός, Κάρλος Σάντσες).

Η ρεβάνς στην Παραγουάη θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα, ενώ η Ρίβερ Πλέιτ τελευταία φορά είχε παίξει στον τελικό πριν 19 χρόνια, όταν είχε κατακτήσει το τρόπαιο το 1996. Το έχει πάρει και το 1986 (και τις 2 φορές κόντρα στην Αμέρικα ντε Κάλι), ενώ το έχει χάσει το 1966 και το 1976 (από Πενιαρόλ και Κρουζέιρο, αντίστοιχα).

Το πρώτο ματς στον άλλο ημιτελικό διεξάγεται το βράδυ της Τετάρτης, με την Ιντερνασιονάλ να υποδέχεται την Τίγκρες στο Πόρτο Αλέγκρε (04:00, ξημερώματα Πέμπτης).

Η σύνθεση της Ρίβερ Πλέιτ...

Μπαροβέρο, Μερκάδο, Μαϊδάνα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Κρανεβίτερ, Κάρλος Σάντσες, Λούτσο Γκονσάλες (46' Γκονσάλο "Πίτι" Μαρτίνες), Πόνσιο (87' Μαγιάδα), Μόρα, Αλάριο (85' Σαβιόλα).

Ρίβερ Πλέιτ για τελικό με γκολάρα του Μόρα
Ρίβερ Πλέιτ για τελικό με γκολάρα του Μόρα
Ρίβερ Πλέιτ για τελικό με γκολάρα του Μόρα

Ρίβερ Πλέιτ - Γκουαρανί 2-0

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ