ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεκόρ ο Κασίγιας, απογοήτευση η Ισπανία

Ρεκόρ ο Κασίγιας, απογοήτευση η Ισπανία

Ο Ίκερ Κασίγιας έγραψε ιστορία στο φιλικό της Ισπανίας κόντρα στη Ρουμανία (0-0) καθώς έγινε ο Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Διαβάστε αναλυτικά.

Αναιμική ήταν η παρουσία της εθνικής Ισπανίας στο Κλουζ απέναντι στη Ρουμανία, με τη "φούρια ρόχα" να δημιουργεί ελάχιστες φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία και να μένει στο 0-0 απέναντι στους Βαλκάνιους στο πλαίσιο διεθνής φιλικής αναμέτρησης το βράδυ της Κυριακής.

"Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από αυτή τη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία (σ.σ. είχε προηγηθεί το 1-1 με την Ιταλία στο Ούντινε), σήμερα μας έλειψαν τα πάντα. Η Ρουμανία έκανε ένα καλό παιχνίδι, δεν μας επέτρεψε να κάνουμε το παιχνίδι μας, είναι καλή ομάδα", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Μόνη ευχάριστη είδηση στη "φούρια ρόχα"; Το σπουδαίο ρεκόρ του Ίκερ Κασίγιας, με τον γκολκίπερ της Πόρτο να επιλέγεται για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ και να φτάνει τις 166 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του, κάτι που σημαίνει πως είναι πλέον ο Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ρεκόρ ο Κασίγιας, απογοήτευση η Ισπανία

Ο Κασίγιας ξεπέρασε το ρεκόρ του Λετονού Βιτάλι Ασταφίεφς που είχε 166 συμμετοχές ενώ συνολικά βρίσκεται στην πέμπτη θέση στον κόσμο όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές με τις εθνικές τους ομάδες.

Σημειώνεται πως ο πρώην γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ντεμπούτο με την εθνική Ισπανίας το 2000 και έχει κατακτήσει με τη "φούρια ρόχα" 1 Μουντιάλ και 2 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ενώ από τα 166 παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί έχει κρατήσει απαραβίαστην την εστία του στα 101 από αυτά!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο κυριακάτικο φιλικό:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγόρε, Φιλίπ, Πιντίλι (91' Ροποτάν), Χόμπαν, Πόπα (61' Τόρζε), Σταντσίου (85' Σανμαρτεάν), Στάνκου (66' Ιβάν), Αντόνε (74' Ρουσέσκου)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Γκασπάρ, Πικέ (52' Νάτσο), Μπάρτρα, Άλμπα, Κόκε, Σέρχι Ρομπέρτο (60' Φάμπρεγας), Πέδρο (67' Μάτα), Νολίτο (46' Ίσκο), Νταβίδ Σίλβα (79' Άλβαρο Μοράτα), Πάκο Αλκάθερ (60' Αντούριθ)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ