ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρατσιστική επίθεση στον Ροναλντίνιο

Ρατσιστική επίθεση στον Ροναλντίνιο

Ρατσιστική φραστική επίθεση από πολιτικό του Μεξικού, δέχθηκε ο Βραζιλιάνος νέος σταρ του πρωταθλήματος, Ροναλντίνιο.

Η περιπέτεια του Ροναλντίνιο στο πρωτάθλημα του Μεξικού με την Κερέταρο, δε ξεκινά με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς, εξωαγωνιστικά, με το Βραζιλιάνο άσο να δέχεται φραστική επίθεση ρατσιστικού περιεχομένου, από πολιτικό της περιοχής.

"Αλήθεια προσπαθώ να είμαι ανεκτικός, αλλά σιχαίνομαι το ποδόσφαιρο και το εθιστικό προϊόν που παράγει. Το σιχαίνομαι ακόμη περισσότερο γιατί ο κόσμος γεμίζει τις κεντρικές λεωφόρους και αναγκάζομαι να χάνω δύο ώρες για να γυρίζω σπίτι μου, και όλο αυτό για να δει ένα πίθηκο βραζιλιάνο, έναν ακόμη πίθηκο. Είναι ένα γελοίο τσίρκο.", δήλωσε ο εν λόγω πολιτικός, Κάρλος Μανουέλ Τρεβίνιο, που έχει προκαλέσει και στο παρελθόν με τα ρατσιστικά παραληρήματα, αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε γύρω από το γήπεδο κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Βραζιλιάνου άσου από την Κερέταρο.

Αμέσως τόσο στο Κερέταρο, όσο και σε όλο το Μεξικό ξεκίνησε ένα κίνημα υπεράσπισης του Ροναλντίνιο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το σύνθημα "είμαστε όλοι πίθηκοι", ενώ αναμένεται και η επίσημη αντίδραση τόσο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος Μεξικού, όσο και των επίσημων αρχών της πόλης. Η Κερέταρο ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του Κάρλος Μανουέλ Τρεβίνιο .

πηγή: Record (Μεξικού)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ