ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ: Ο Ολλανδός που θέλει να ξαναγίνει ιπτάμενος

Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ: Ο Ολλανδός που θέλει να ξαναγίνει ιπτάμενος

Ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ πριν φύγει από το Αμβούργο θα προσπαθήσει να κρατήσει την ομάδα του Λιμανιού στην Bundesliga. Δείτε το προφίλ του Ολλανδού, με τον οποίο η ΑΕΚ θέλει να κάνει το μεταγραφικό "μπαμ", παρότι ο ίδιος έχει απορρίψει ήδη τον Άγιαξ.

Η ΑΕΚ θέλει έναν ηγέτη για τη νέα σεζόν, έναν παίκτη να την οδηγήσει σε πετυχημένη πορεία στην επιστροφή της στην Superleague. Έναν παίκτη που θα συνδυάζει το... αεροδρόμιο με την αξία και το όνομα. Κοινώς κάποιον "κράχτη" που θα ενθουσιάσει τους οπαδούς της Ενωσης, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας.

Δημοσιεύματα θέλουν την "Ένωση" να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, περίπτωση που φαντάζει ιδανική, είναι σαφώς δύσκολη, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο να πραγματοποιηθεί το μεγάλο μεταγραφικό "μπαμ".

Πρώτα τα play-offs της Bundesliga

Το Αμβούργο είναι η μοναδική ομάδα της Bundesliga που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ και για δεύτερη σερί χρονιά θα παίξει play-offs για μία θέση στην Α' κατηγορία της Γερμανίας.

Τερμάτισε ξανά στην 16η θέση της βαθμολογίας (3η από το τέλος), θέση που οδηγεί σε μπαράζ με τον 3η της B' κατηγορίας. Πέρσι αντίπαλος ήταν η Γκρόιτερ Φιρτ και φέτος είναι η Καρλσρούη.

Πρώτο ματς είναι την Πέμπτη στο Αμβούργο και η ρεβάνς την Δευτέρα στην Καρλσρούη. Ο Φαν ντερ Φάαρτ είναι αρχηγός της ομάδας, έτσι τα ματς αυτά σημαίνουν πολλά για αυτόν και ας έχει αποφασίσει να φύγει.

Την τελευταία αγωνιστική στη νίκη επί της Σάλκε δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας, όμως είναι πια στην διάθεση του Μπρούνο Λαμπαντία και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί. Παρότι ο Λαμπαντία δεν αποκαλύπτει τα πλάνα του, θεωρείται απίθανο να μείνει εκτός μάχης ο αρχηγός.

Δεν έκανε καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, αλλά ούτε και ο αντικαταστάτης στο ματς με την Σάλκε, Μαρσέλο Ντίας, ικανοποίησε. "Είμαι χαρούμενος που έχω επιλογές. Είναι σημαντικό να παρατάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα και αυτό είναι εφικτό", τόνισε ο προπονητής του Αμβούργου.

Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ: Ο Ολλανδός που θέλει να ξαναγίνει ιπτάμενος

Ιδανική ηλικία και θέση

Ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία. Είναι 32 ετών, επιτελικός μέσος, με σπουδαία εμπειρία και προσωπικότητα που σίγουρα μπορεί να κάνει την διαφορά στην ΑΕΚ της Σούπερ Λίγκας.

Φυσικά πρέπει να ανταμειφθεί και ανάλογα. Τουλάχιστον με 1.000.000 ευρώ τον χρόνο. Το ποσό, όμως, αυτό είναι πολύ πιθανό να ανέβει για τον ίδιο (και για οποιονδήποτε ξένο εγνωσμένης αξίας), όταν ο προορισμός που του προτείνεται είναι η Ελλάδα. Αν ο "δικέφαλος" έχει διάθεση να τα "σκάσει", τότε είναι μια περίπτωση που αξίζει να ασχοληθεί.

Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ: Ο Ολλανδός που θέλει να ξαναγίνει ιπτάμενος

Απέρριψε επιστροφή στον Άγιαξ

Η απόφαση να φύγει είναι ειλημμένη. Ιστορικός σύλλογος το Αμβούργο, σπουδαίο το γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά οι φιλοδοξίες του δεν περιορίζονται στο να παλεύει κάθε χρονιά για την σωτηρία.

Η επιστροφή του στον Άγιαξ για πολλούς φάνταζε πολύ πιθανή. Ο "Αίαντας" ενδιαφέρθηκε, του έκανε πρόταση, αλλά ο διεθνής άσος την απέρριψε, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του, Ρόμπερτ Χίρλινχς.

"Ο Ράφαελ δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το μέλλον του. Ο Άγιαξ περίμενε αρκετά και είναι θέμα ευγένειας να τον ενημερώσουμε για την απόφασή μας", ανέφερε ο Χίρλινχς.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε βρεθεί κοντά στο MLS, αλλά τελικά δεν επήλθε συμφωνία με την Sporting Kansas City, ενώ ενδιαφέρονται για αυτόν και ομάδες από την Τουρκία (κυρίως η Μπεσίκτας).

Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ: Ο Ολλανδός που θέλει να ξαναγίνει ιπτάμενος

Άγιαξ, Αμβούργο, Ρεάλ, Τότεναμ και ξανά Αμβούργο

Δημιούργημα των ακαδημιών του Άγιαξ ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ. Επιτελικός μέσος που σε πέντε χρόνια (2000-2005) με τον Αίαντα έπαιξε σε 117 ματς και πέτυχε 52 γκολ! Κορυφαία σεζόν το 2002-2003 με 18 γκολ σε 21 αγώνες, ενώ τα δύο μοναδικά πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει είναι την ομάδα του Άμστερνταμ το 2003 και το και το 2004.

Από το 2005 μέχρι το 2008 έπαιξε στο Αμβούργο, το οποίο έδωσε 5.500.000 ευρώ. Η τρίτη χρονιά ήταν η καλύτερη και ακολούθησε η μεγάλη μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι 13.000.000 ευρώ, ενώ είχε απορριφθεί πρόταση 15.000.000 ευρώ από την Ατλέτικο.

Ήταν η μοναδική μεταγραφή της Ρεάλ για το καλοκαίρι του 2008 (!) και αποδείχθηκε πετυχημένη κίνηση. Έκανε πολύ καλή σεζόν και μάλιστα ήταν στους υποψήφιους για την Χρυσή Μπάλα. Την επόμενη σεζόν με τον Χουάντε Ράμος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν είχε καλές σχέσεις με τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος τον χρησιμοποιούσε κυρίως ως αλλαγή.

Σνάιντερ, Ρόμπεν και Χούντελααρ έφυγαν, όμως ο Φαν ντερ Φάαρτ έμεινε πήρε την φανέλα με το "23". Ενας τραυματισμός του Κακά τού έδωσε την ευκαιρία να δείξει και πάλι την αξία του.

Το 2010 πήγε στην Τότεναμ με 10.000.000 ευρώ και υπέγραψε για 4 χρόνια. Το 2012 όμως αποκτήθηκαν οι Ντεμπελέ, Ντέμπσεϊ και Σίγκουρτσον, έτσι οι "σπερς" τον παραχώρησαν στο Αμβούργο. Είχε έναν σοβαρό τραυματισμό, αλλά το 2013 έγινε αρχηγός της ομάδας. Το τριετές συμβόλαιο λήγει φέτος το καλοκαίρι. Ο ίδιος έχει αποφασίσει να φύγει, αλλά η αλήθεια είναι πως και το Αμβούργο έχει αποφασίσει να μην τον κρατήσει.

Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ: Ο Ολλανδός που θέλει να ξαναγίνει ιπτάμενος

Με τους "Oranje"

Ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ έχει πάρει μέρος σε 5 συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική Ολλανδίας. Έχει 25 γκολ σε 109 διεθνείς συμμετοχές. Στο Μουντιάλ 2010 έπαιξε ως αλλαγή και στον ημιτελικό με την Ουρουγουάη και στον τελικό με την Ισπανία, όπου μάλιστα ήταν και αρχηγός στα τελευταία λεπτά μετά την αντικατάσταση του Φαν Μπρόνχορστ.

Το σερί χάλασε στο Μουντιάλ 2014. Ήταν στην προεπιλογή του Λουί φαν Χάαλ, αλλά βγήκε νοκ-άουτ με τραυματισμό στην γάμπα (στην προπόνηση). Μεγάλος του στόχος είναι σε έναν χρόνο να βρίσκεται στην αποστολή και στο EURO 2016, αλλά αυτό φαντάζει αρκετά δύσκολο.

Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ: Ο Ολλανδός που θέλει να ξαναγίνει ιπτάμενος

Από την Σιλβί, στην πρώην του Μπουλαρούζ

Η Σιλβί φαν ντερ Φάαρτ ήταν ίσως πιο διάσημη σύζυγος ποδοσφαιριστή στον πλανήτη, ίσως γιατί ήταν και πολύ όμορφη. Όταν έπαιζε ο Ραφαέλ πάντα υπήρχε μια κάμερα στραμμένη στην εξέδρα προς το μέρος της Σιλβί, με την οποία χώρισε το 2012.

Κατηγορήθηκε πως άσκησε βία σε βάρος της, αλλά αργότερα έγινε γνωστό πως ο λόγος ήταν μια παράνομη σχέση που διατηρούσε με έναν πιλότο. Πλέον, ο Ράφαελ είναι ζευγάρι με την άλλοτε σύζυγο του Κχαλίντ Μπουλαρούζ, Σαμπιά.

Η Σιλβί...

Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ: Ο Ολλανδός που θέλει να ξαναγίνει ιπτάμενος

Η Σαμπιά...

Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ: Ο Ολλανδός που θέλει να ξαναγίνει ιπτάμενος

Και οι δύο μαζί...

Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ: Ο Ολλανδός που θέλει να ξαναγίνει ιπτάμενος
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ