ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Πυρά" κατά Μουρίνιο και Ζιντάν από Ντομενέκ

"Πυρά" κατά Μουρίνιο και Ζιντάν από Ντομενέκ

Φαρμακερές ατάκες κατά των Ζοζέ Μουρίνιο και Ζινεντίν Ζιντάν "αφιέρωσε" μέσω του τελευταίου του βιβλίου ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής Γαλλίας, Ρεϊμόν Ντομενέκ. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ο Ρεϊμόν Ντομενέκ επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό που ήταν εκτός δημοσιότητας και "προκαλεί" κόσμο και... κοσμάκη μέσω του τελευταίου βιβλίου του με τίτλο "Mon dico passionne de foot" ("Το παθιασμένο ποδοσφαιρικό λεξικό μου").

Ζοζέ Μουρίνιο, Ζινεντίν Ζιντάν, Φρανκ Ριμπερί και Νικολά Ανελκά μπήκαν στο στόχαστρο του τέως ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Γαλλίας, με τον Ντομενέκ να έχει μόνο.. άσχημα λόγια να πει για όλους αυτούς και να αναφέρεται αντίθετα με θετικό τρόπο για τον Ανρί.

"Αυτό είναι το πρόβλημα με τους μεταφραστές, καταλήγουν να πείθουν και τους ίδιους τους εαυτούς τους ότι έχουν γράψει οι ίδιοι τα λόγια", ανέφερε μεταξύ άλλων για τον Μουρίνιο, θέλοντας προφανώς να υπενθυμίσει σε όλους πως ο "special one" είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως μεταφραστής του Μπόμπι Ρόμπσον στη Μπαρτσελόνα.

Ακολούθως, εκτόξευσε φαρμακερά βέλη κατά του Ζιντάν για την περίφημη αποβολή του στον τελικό του Μουντιάλ του 2006 (ο ίδιος ήταν προπονητής των "τρικολόρ') λέγοντας χαρακτηριστικά πως "θυσίασε τις ελπίδες της ομάδας της Γαλλίας στο βωμό της δικής του περηφάνειας".

Θέλησε μάλιστα να συγκρίνει την συμπεριφορά του "Ζιζού" στο τελευταίο ματς της καριέρας του με αυτήν του Τιερί Ανρί μερικά χρόνια αργότερα στον αγώνα Γαλλία-Ιρλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 (χάρη σε δικό του... χέρι έστειλε τους Γάλλους στα τελικά), λέγοντας:

"Ο Ανρί σε αντίθεση με τον Ζιντάν θυσίασε τη δική του εικόνα για το καλό της εθνικής ομάδας της χώρας του".

Επιπλέον, ο 62χρονος τεχνικός χαρακτήρισε "Dr Τζέκιλ και Mr Χάιντ" τον Ανελκά ενώ κατηγόρησε τον Ριμπερί πως ανάγκασε όλη την εθνική Γαλλίας να ανεχτεί "τα καμώματα και τις ανοησίες του" κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ