ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία γραμμής

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία γραμμής

Το κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων παρουσίασε ένα βίντεο με το οποίο εξηγεί πώς λειτουργεί η τεχνολογία γραμμής που χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο στο ποδόσφαιρο.

Το κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων στο διαδίκτυο ετοίμασε ένα βίντεο που εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας γραμμής που παρέχεται από τη γερμανική εταιρία " Goal Control" από το 2012.

Την τεχνολογία εφαρμόζουν ήδη αρκετά πρωταθλήματα του κόσμου και το 2018 θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ώστε να μην υπάρξει ποτέ αμφιβολία σχετικά με το εάν μία φάση είναι γκολ ή όχι.

Επτά κάμερες υψηλής ταχύτητας έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία ψηλά στο γήπεδο, ώστε να καλύπτουν κάθε γωνία της εστίας και να παρακολουθούν τη θέση της μπάλας με ακρίβεια 5 χιλιοστών.

Ο κύριος υπολογιστής που δημιουργεί τα τρισδιάστατα δεδομένα έχει εγκατεστημένη μία παράμετρο ώστε να αποφασίζει πότε η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή και να στέλνει την πληροφορία άμεσα στο ρολόι του διαιτητή.

"Όταν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, τότε ο υπολογιστής δημιουργεί ένα σήμα το οποίο πηγαίνει στην κεραία της οροφής και από εκεί μεταδίδεται στο ρολόι του διαιτητή, που αρχίζει να δονείται για δέκα δευτερόλεπτα", δήλωσε ο πρόεδρος της "Goal Control", Μπιερν Λίντνερ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ